Foci

Feczesin kezezése pecsételte meg a Videoton sorsát

kanta józsef (Array)
kanta józsef (Array)

A fehérvári együttes vereséget szenvedett az MTK-tól az OTP Bank Liga hatodik fordulójának zárómeccsén.

Hetek óta áll a bál a Videoton körül. A csapat borzalmasan kezdte a bajnokságot, és az Európa Liga csoportkörébe sem valószínű, hogy bejut, ráadásul Bernard Casoni két hónap után máris távozott a kispadról. Az ezer sebből vérző alakulat így utazott az Illovszky Rudolf Stadionba, az MTK ideiglenes otthonába.

Az első játékrész enyhén szólva sem volt közönségszórakoztató, a felek nem voltak veszélyesek a másik kapujára. A szünet után aztán végre történt valami: Torghelle gurított Kantának, aki kapásból bődületes kapufát rúgott.

Fotó: MTI

Sokáig úgy tűnt, érintetlenek maradnak a hálók, ám tíz perccel a rendes játékidő vége előtt egy hazai szöglet után Feczesin kézzel ért a labdába a 16-oson belül, Kassai Viktor pedig büntetőt ítélt. Kanta állt a labda mögé, és értékesítette azt.

A folytatásban nem sikerült egalizálnia a Videotonnak, ráadásul a hosszabbításban Juhász Roland piros lapot kapott szövegelésért. A címvédő  hat forduló után három ponttal továbbra is a kiesést jelentő, 11. helyen áll.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló:

MTK Budapest – Videoton FC 1-0 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1117 néző, v.: Kassai

gólszerző: Kanta (81., 11-esből)

sárga lap: Torghelle (45.), Grgic (49.), Vass Á. (56.), Gera D. (61.), illetve Pátkai (36.), Simon Á. (59.)

kiállítva: Juhász (93.)

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai – Thiam, Kanta, Vass Á. – Varga Sz. (Gera D., a szünetben), Torghelle (Poór, 85.), Hrepka (Myke, 74.)

Videoton FC: Danilovic – Szolnoki, Juhász, Vinicius, Fejes – Oliveira (Soumah, 88.), Pátkai, Kovács I., Simon Á. (Luijckx, 59.), Gyurcsó – Feczesin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik