Foci

Hivatalossá vált, hol folytatja Pedro

Pedro Rodriguez (Array)
Pedro Rodriguez (Array)

Beigazolódtak a sajtóhírek, Manchester helyett Londonban kötött ki a spanyol válogatott támadó.

Szinte az egész nyáron biztos volt, hogy Pedro távozik az FC Barcelona labdarúgócsapatától. Csütörtökön hivatalossá vált a transzfer, az angol bajnoki címvédő Chelsea hivatalos honlapján jelentette be, hogy négyéves szerződést kötött a futballistával.

Augusztusban úgy tűnt, a Manchester United lesz a befutó, de a londoniak cselhez folyamodtak. Állítólag Cesc Fabregas kedvese, Daniella Semaan napok óta győzködte Pedro kedvesét, Carolina Martinezt, hogy Londonban jobb helyül lesz, mint Manchesterben.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A spanyol válogatott labdarúgó az előző szezonban kevés lehetőséget kapott a katalán gárdánál, nem csoda, hogy a váltás mellett döntött. A felnőttek között 2008-ban bemutatkozó játékos öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert a katalán együttessel, a spanyol válogatottal pedig világ- és Európa-bajnok lett.

Londonban négyéves szerződést írt alá, természetesen az ilyenkor szokásos tiszteletkörök sem maradhattak el: „Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, izgatott vagyok az új kaland miatt. Azért jöttem, hogy trófeákat nyerjek a Chelsea-vel. Hálás vagyok a klubnak, hogy lehetőséget ad nekem a kék mez viselésére.”

Nem sokat tétlenkedett új munkahelyén, már csütörtök délután munkába állt, így valószínűleg a vasárnapi West Bromwich Albion elleni bajnokin be is mutatkozhat új csapatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik