Foci

Kezdhetnek aggódni a Barcelona riválisai

Luis Enrique (Array)
Luis Enrique (Array)

A katalán focicsapat legutóbb stílusosan vágott vissza, miután nem nyert két egymást követő mérkőzésen.

Az FC Barcelona talán egy jókor jött pofonba szaladt bele az Athletic Bilbao ellen a spanyol Szuperkupa döntőjének két meccsén. Előbb Baszkföldön kapott ki Luis Enrique csapata 4-0-ra, majd a hétfő este rendezett visszavágó végződött 1-1-es döntetlenre, azaz mondhatni elég sima volt az oda-visszavágós párharc.

Amióta Enrique a csapat vezetőedzője, azóta mindössze egyetlen egyszer fordult elő, hogy két egymást követő mérkőzésen nem tudott nyerni a Barca. Előbb a Real Madridtól kaptak ki 3-1-re, majd a Celta Vigótól 1-0-ra, mindkét zakó a bajnokságban következett be.


Mióta Luis Enrique a vezetőedző, még nem volt hármas nyeretlen szériája a csapatnak
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Ezután azonban visszavágtak a gránátvörös-kékek: a spanyol élvonalban az Almeríát, a Sevillát, a Valenciát és az Espanyolt, a Bajnokok Ligájában az Ajaxot és az APOEL-t, a Király Kupában pedig a Huescát fektették két vállra, azaz hét meccset nyertek meg zsinórban. Érthető, ha ezúttal sem kongatják Barcelonában a vészharangokat.

A Barca ráadásul épp az Athletic Bilbaónak vághat vissza, vasárnap ugyanis épp a San Mamésban vendégeskednek Lionel Messiék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik