Foci

“I love you Dzsudzsák!”

Dzsudzsák Balázs (Array)
Dzsudzsák Balázs (Array)

Válogatottunk szélsőjének olyan fogadtatásban volt része Bursában, hogy arra egy életen át emlékezni fog.

A Nemzeti Sport keddi számában közöl interjút a hétfőn Törökországba, négy évre a Bursaspor csapatához szerződő labdarúgóval. Dzsudzsák Balázs elmondta, a bemutatkozó sajtótájékoztatón olyan hangulat volt, hogy percekig remegett a keze.

“Soha életemben nem éreztem ilyet.  Állítólag mintegy 1500-an zsúfolódtak be a terembe, ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el, az újságírók a szurkolókkal együtt énekelték, hogy I love you Dzsudzsák! A végén szó szerint kimenekítettek az edzőközpontból, ugyanis ha nem tették volna, holnap is ott lennék” – ecsetelte első élményeit a szélső, akinek a szerződésének egyik fontos kikötése volt, hogy akár a válogatottban, a Bursasporban is hetes mezt viselhessen.

Dzsudzsák a szép számmal lévő kritikusának is üzent: “Őrület, ami itt van. Mondhat bárki, bármit, már ezért a napért megérte idejönnöm. Nem is tudom, volt-e olyan magyar játékos, aki ilyen fogadtatásban részesült” – mondta Dzsudzsák. Balázs segítünk, volt. Détári Lajosnak hívják és Görögországban a mai napig megsüvegelik, csődület támad körülötte, ha megjelenik. Tesszük hozzá gyorsan, már magában az is megtisztelő Dzsudzsák számára, hogy Détárival e tekintetben egy lapon emlegethető.

 

Csillogó szemű gyerekek és felnőttek vették körül Dzsudzsákot az edzőközpontban
Forrás: facebook.com/bursaspor

Azért szerződött végül Bursába, mert míg török csapat elöljárói mindent elkövettek, hogy szerződtessék, a klub hívei megváltóként tekintenek a bal lábas szélsőnkre, csodát várnak tőle, addig a másik komoly érdeklődő, a Hertha részéről csak két ember akarta igazán a leigazolását, Dárdai Pál és ő. 

“Beszéltem már Ertugrul Saglam vezetőedzővel, ő is hangsúlyozta, hogy húzóemberként számol velem. Ezt aztán elismételte a sportigazgató is. Én pedig alig várom, hogy bizonyíthassak!” – érvelt Dzsudzsák. Erre leghamaradd augusztus 23-án, 18,30-kor, a bajnokság második fordulójában, a Bursaspor – Gaziantepspor meccsen lesz lehetősége. Kíváncsian várjuk, melyik kereskedelmi televízió repül rá a Süper Lig közvetítési jogaira!

A Bursaspor

Bursa, a maga másfél millió lakosával Törökország negyedik legnagyobb városa. A Borsaspor klubot  1963-ban alapítottak, amikor összevonták a város öt másik egyesületét. Hazai stadionja az 19 700 férőhelyes Bursa Atatürk Stadion, sosincs gond a telt házzal.

A klub egyike a három nagy, a Fenerbahce, a Galatasaray és a Besiktas mögötti feltörekvő csapatok egyikének. Az említettek mellett azon kevés klubok egyike, amely 2010-ben óriási tettként megnyerte a török labdarúgó-bajnokságot, így bejutott a Bajnokok Ligája 2010–11-es küzdelmeinek csoportkörébe. (A Manchester United, a Rangers és a Valencia elleni meccseken egy pontot szerzett)

Dzsudzsák a legértékesebb játékos Bursában – 11 millió euró – és a csapat játékosainak összértéke a transfermarkt.com szerint 64,58 millió euró. Összehasonlításként, Magyarországon a Videotont taksálja az oldal a legértékesebb klubnak, a maga 10, 93 millió eurós összértékével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik