Foci

Kiszenvedte a Wolfsburg, hiába a stuttgarti mezőnyfölény

Wolfsburg - Eintracht Frankfurt (Array)
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt (Array)

A vasárnapi két mérkőzéssel véget ért a Bundesliga első fordulója.

A tavalyi ezüstérmes Wolfsburg hazai pályán kezdte a német labdarúgó-bajnokságot (Bundesliga). Dieter Hecking csapata nagyon messze volt a legutóbbi szezonban mutatott játékától.

Pedig jól indult a mérkőzés a hazaiak számára, az első negyed óra után már kettővel vezettek. A 13. percben Ivan Perisic egy szép fejessel megszerezte a vezetést, majd négy perccel később Bas Dost ott folytatta, ahol az előző szezon végén abbahagyta.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Nem roppant össze az Eintracht Frankfurt, Seferovic beadását Stefan Reinartz bólintotta a léc alá. Az idő múlásával a vendégek egyre jobban elhitték, hogy lehet esélyük a pontszerzésre, amely végül nem jött össze,

A Wolfsburg a többi riválisához hasonlóan győzelemmel kezdett, de ez a játék a folytatásban nagyon kevés lesz.

A tavalyi szezonban a VFB Stuttgart és az 1. FC Köln is a kiesés ellen harcolt, ennek ellenére nagyon jó kis meccset játszottak. Az első 20 percben három kapufát is láthattak a nézők. A találkozó egészét tekintve hiába játszottak mezőnyfölényben a Svábok, két perc alatt elbukta az összecsapást.

A 75. percben Modeste volt eredményes büntetőből, majd Zoller lőtt Tyton kapujába. Didavi egy tizenegyessel még visszahozta a reményt csapatának, de a ráadás perceiben a teljesen kinyíló hazaik ellen végigvitt egy kontrát a Köln, Osako pedig már csak az üres kapuba passzolt.

Eredmény – Bundesliga, 1. forduló

Wolfsburg – Eintracht Frankurt 2-1 (2-1)
Gólszerző: Perisic (13.), Dost (17.) illetve Reinartz (19.)

Stuttgart – Köln 1-3 (0-0)
Gólszerző: Didavi (79. – büntetőből) illetve Modeste (75. – büntetőből), Zoller (77.), Osako (90+2.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik