Foci

Begyűjtötte első pontjait a Békéscsaba, Angyalföldön vérzett el a Vidi

bernard casoni (Array)
bernard casoni (Array)

Az újonc lilák Felcsúton diadalmaskodtak, a Vasas hazai környezetben járt túl a tavalyi bajnok eszén az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Négy forduló után egyetlen csapat volt még pont nélkül az élvonalban, a Békéscsaba. A frissen feljutott gárda ezúttal az eddig felemás teljesítményt nyújtó Puskás Akadémia otthonába látogatott.

Jobban kezdte a találkozó a felcsúti alakulat, hisz negyed óra sem telt még el, amikor Márkvárt találatával megszerezték a vezetést.

Fotó: MTI

A szünetig növelhette is volna előnyét a vendéglátó, de a gyatra helyzetkihasználásuk miatt csak 1-0 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A második játékrészben rákapcsolt a Csaba. Egy jobb oldali beadás után előbb Szilágyi egalizált fejesből, majd négy perccel később Bényei góljával már a vendégek vezettek.

A folytatásban nem született több gól, a lilák 11 év után nyertek újra élvonalbeli meccset.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló:

Puskás Akadémia FC – Békéscsaba 1912 Előre SE 1-2 (1-0)
Felcsút, 941 néző, v.: Németh Á.

gólszerző: Márkvárt (12.), illetve Szilágyi P. (53.), Bényei (58.)

sárga lap: Tischler (89.), Fodor F. (92.), illetve Criado (11.), Laczkó Zs. (39.)
    
PAFC:
Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic (Tar 57.), Dinjar – Polonkai (Pintér B. 71.), Márkvárt – Pauljevic, Sallai R., Pekár – Lencse (Tischler 46.)
    
Békéscsaba:
Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio – Korudzsiev, Piermayr, Laczkó Zs., Criado – Szilágyi P. (Spitzmüller 83.), Punosevac

Nem kezdte kiemelkedően a szezont a Vasas, amely bár a legutóbbi fordulóban legyőzte a Békéscsabát, három vereséggel indított. Szombaton kora este a Videoton volt az angyalföldiek vendége.

Az összecsapás első találatára egészen az első felvonás hosszabbításáig kellett várni, Kovács szépségdíjasan lőtt a hazaiak kapujába.

Fotó: MTI

Nem adta fel a harcot azonban a Vasas. Rögtön a szünet után egy szögletnél kialakult kavarodást használt ki Novák Csanád és az üres kapuba passzolt.

Bernard Casonit, a Vidi vezetőedzőjét később kiállította reklamálásért a játékvezető, ami rányomta a bélyegét a játékra. Bő tíz perc volt hátra a végső hármas sípszóig, amikor Remili járt túl a fehérvári kapus eszén és ezzel mindhárom pontot megszerezte a budapestieknek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló:

Vasas FC-Videoton FC 2-1 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Novák (48.), Remili (76.), illetve Kovács I. (45.)

sárga lap: Pajovic (17.), illetve Heffler T. (28.), Ivanovski (41.), Kovács I. (49.)

Vasas: Nagy G. – Pajovic, Grúz, Debreceni, Hangya (Osváth, 78.) – Vida M. (Vukasovic, 65.), Adamovic (Ubiparip, 72.), Berecz, Lázok – Novák, Remili

Videoton: Danilovic – Szolnoki, Luijckx, Lang (Fejes, 51.), Heffler T. – Oliveira, Pátkai, Kovács I., Trebotic, Ivanovski (Gyurcsó, 67.) – Feczesin (Soumah, 75.)

A villámrajtot vevő Szombathelyi Haladás is pályára lépett természetesen szombaton, az ellenfél pedig a tavaly remek idényt produkáló Paks volt.

A meccsen mindössz egyetlen gól született, Németh Márió a 28. percben vette le a játékszert a büntetőterületen belül, majd egy csel után a kapuba bombázott, és mint később kiderült, a mozdulat három pontot ért a Halinak.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló:

Szombathelyi Haladás-Paksi FC 1-0 (1-0)
Szombathely, 3148 néző, v.: Erdős

gólszerző: Németh M. (31.)

sárga lap: Martínez (32.), Jagodics (54.), Gosztonyi (77.), T. Wils (88.), illetve Bertus (45.), Papp K. (71.), Kulcsár D. (84.), Gévay (90.)
 
Szombathelyi Haladás:
Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Németh M., T. Wils, Martínez (Popin, 85.), Iszlai (Nagy P., 79.), Halmosi (Gosztonyi, 62.) – Ugrai
 
Paksi FC:
Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kővári (Hahn, a szünetben), Bertus (Fröhlick, 76.), Szakály D., Kesztyűs (Papp K., a szünetben), Bartha – Balázs Zs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik