Foci

Facebook posztja miatt halt meg egy sportújságíró

Javad Huseynov (Array)
Javad Huseynov (Array)

A Qabala–Apollon Limassol Európa-liga-mérkőzés után fogalmazott meg kritikát Rasim Aliyev, azeri újságíró. Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a Qabalai csapat sztárját, Javad Huseynovot marasztalta el. Megverték és másnapra belehalt sérüléseibe.

Rasim Aliyev szombat este támadta meg hat férfi azt követően, hogy a Qabala hazai pályán 1-0-ra legyőzte a ciprusi Apollon Limaszolt és 2-1-es összesítéssel továbbjutott a 4. selejtezőbe. A sportújságíró bűne az volt, hogy véleményt formált a csapat sztárjáról, Javad Huseynovról a facebookon. Vasárnap reggel a kórházban belehalt sérüléseibe – számolt be a theguardian.com.

 

Rasim Aliyev ominózus bejegyzése
Forrás: youbetube.com 

Rasim Aliyev írásában azt nehezményezte, hogy miután Huseynov a meccs után török zászlóval ünnepelte a továbbjutást -aminek érthető okokból nem örültek a ciprusiak – és a mérkőzést követő szokásos sajtótájékoztatón az egyik ciprusi újságíró rá is kérdezett a jelenetre, Huseynov tiszteletlenül válaszolt, majd kezével félreérthetetlen mozdulatot tett…

Az azeri kolléga ezt rótta fel a hazaiak”sztárjának”. Ahogy fogalmazott Facebook-oldalán, “nem akarom, hogy egy „ennyire intoleráns, pofátlan, önfegyelem nélküli futballista képviselje országát Európában”.

Egy, a támadás után, a kórházi ágyán készült videó interjúban  Aliyev azt állította, a játékos egyik rokona telefonált neki. Felrótta a posztot és végül megkérte, hogy találkozzanak, hogy “megoldják” a nézeteltérést, majd amikor megérkezett ő és emberei megtámadták. Aliyev néhány órával a fent látható interjú után életét vesztette.

Huseynov, nem kommentálta a vádakat. Klubja azonnali hatállyal felfüggesztette a játékjogát és vizsgálatot kezdeményezett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik