Foci

Újra komolyan megbüntette az Újpestet az MLSZ

újpesti szurkolók (Array)
újpesti szurkolók (Array)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén 800 ezer forintos bírságot szabott ki az Újpestre.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint “ismételten kirívó sportszerűtlenségek sora miatt” kapott súlyos büntetést a fővárosi klub, amelyet múlt kedden félmillió forintra bírságolt meg a fegyelmi testület.

Az újpesti szurkolók a Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen “többször, hosszabb ideig szélsőségesen obszcén kifejezéseket skandálva becsméreltek egy másik sportszervezetet, egy sportegyesület elnökét, valamint trágár, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik országgal kapcsolatban” – áll az MLSZ indoklásában.

A fegyelmi bizottság a Vasast “szurkolóinak a Ferencváros elleni mérkőzésen tanúsított magatartása, az ellenfél illetve más sportszervezet szidalmazása miatt” írásbeli figyelmeztetésben részesítette, akárcsak – szintén a drukkerei viselkedése miatt – a DVTK-t és a Videotont, amely legutóbb egymással játszott.

A fegyelmi bizottság az elmúlt hétvégi fordulóval összefüggésben még a keddi ülésén egy mérkőzésről tiltotta el Simon Ádámot, a Videoton játékosát, akit a diósgyőri mérkőzésen kiállítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik