Foci

Kubatov nem enged a szurkolói nyomásnak

kubatov gábor (Array)
kubatov gábor (Array)

Több témáról is beszélt a zöld-fehérek vezetője.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Kubatov Gábor, az FTC elnöke. A klub első embere beszélt többek között a szurkolói kártyáról, a szurkolókról, a házánál történt tüntetésről, David Mateosról és a jövőről.

Szurkolói kártya és a szurkolók:

A klub első embere elmondta, nem ők vezették be a kártyát, ami a Fradinál már évek óta kötelező és az is marad. Az MLSZ nyári döntése, mely szerint nem lesz kötelező a szurkolói kártya, segíti az egyesületet, mert így nem kell semleges szektort kijelölni a hazai meccseken.

A klubnál eddig több, mint ezer kártyát adtak ki. Nézőszámban 5-600-as csökkenés volt az előző idényhez képest. Amennyiben 3000-en vannak távol a kártya és szkenner miatt, akkor valahonnan szerzett a csapat 2500 új drukkert. Arról a 3000 emberről sem mondott le a gárda, csak 15-ről, akiket kitiltottak.

Tüntetés az otthona előtt:

A vasárnap lejátszott Ferencváros – Diósgyőr bajnoki mérkőzés után az ultrák az elnök háza elé szerveztek tüntetést. Kubatov elmondta, ez csak megerősítették és még eltökéltebb a döntéseivel kapcsolatban. Nem fél attól, hogy megölik, testőröket sem fogad. Pedig a történtek után a családja elutazott otthonról.

Fotó: MTI

David Mateos:

A klub vezetője „zsarolással” vádolja a spanyol védőt, aki nagyon menne már az Orlando Cityhez. Amennyiben nem fizeti ki az amerikai csapat az árát, akkor visszatér Budapestre és a társaktól külön fog edzeni.

A jövő:

A csapat bajnok akar lenni. Az Európa Liga búcsú csalódás volt, az okokat meg kell keresni.

Dibusz Dénesért nem érkezett a Herthától konkrét ajánlat. Más csapatok keresték, de az komolytalan volt. Sok pénzt kér a kapusért a klub.

A csapatot még egy védővel szeretnék megerősíteni, de neveket nem említett az elnök. A sajtóban felmerült Otigba Kenneth esetleges leigazolása, bár neki élőszerződése van Hollandiában, érte fizetnie kéne a zöld-fehéreknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik