Foci

Pokoli hangulat vár a Rosenborgra Debrecenben

Csütörtökön futballmeccshez méltó hangulat lesz a Nagyerdei Stadionban - adta hírül a 4024.hu.

Fotó: MTI

A debreceni szervezett szurkolói csoportok csütörtökön, a Rosenborg elleni Európa-liga selejtezőn – csakúgy, mint a Skonto Riga ellen egy körrek körábban – ismét visszatérnek a lelátóra.

A drukkerek bíznak benne, hogy a vasárnapi Puskás Akadémia elleni döntetlennel szemben a tábor képes megmutatni, hogy tud akkora erőt adni a csapatnak, amivel legyőzhetik a dán csapatot, és igenis fontos tényező a DVSC számára a fanatikus szurkolótábor – írja a 4024.hu.

Az Ultras Debrecen közleménye változtatás nélkül:

Tisztelt Szurkolótársak!

Csütörtök este ismételten esélyt kap klubunk és mozgalmunk, hogy kilépjen a magyar futballposvány szürke mindennapjaiból az európai kupaszereplés jelentette fényre. A hétvégén szerény 3000 néző előtt lejátszott Puskás Akadémia elleni meccs mérsékelt sikereit összevetve a múltheti EL-selejtezőn közel 10 ezer szurkoló buzdításával elért Európára szóló győzelemmel a különbség ordítóan és fájdalmasan nagy. Fájdalmasan, mert a kanyar számára édesmindegy, hogy a DVSC ellenében Puskás Akadémiák, Skonto Rigák vagy éppen Rosenborgok lépnek pályára a Nagyerdőn, mi mindig ugyanúgy odaállunk tizenkettedikként a pályán küzdő tizenegy mellé! Ennek oka, hogy nekünk az előbbiekkel ellentétben a Vasutas örök. Jöhet regisztráció, megnehezített jegyvásárlás, a szurkolók rendszeres vegzálása, ezek az ultrát nem megtörik, hanem éppen megerősítik. Megannyi ellehetetlenítési kísérlet után nem volt ember csütörtök este a Nagyerdei Stadion lelátóin, akit ne rázott volna ki a hideg hallva visszhangozni többszáz torokból az előénekest, amint rákezdett a „Ha majd egyszer meghalok…” c. klasszikus nótára. Évek óta tudjuk, hogy ha a Nagyerdőn a tábor és a csapat egymásra talál és elkapja a fonalat, az ellennek nem sok babér terem. Nem lehet ez másképp csütörtök este 20 órától sem. Bizonyítsuk be együtt, hogy a labdarúgáshoz nem regisztráció kell, hanem szurkolók és fanatizmus! Ám ehhez szükség van Rád is, hogy ott leg yél fehér pólóban csillogó szemmel, és mikor megszólal a megafon az egész szektorral közösen dörrentsük meg a stadiont és varázsoljuk újra oroszlánbarlanggá otthonunkat! Gyülekező a Hódosnál 19 órakor, majd onnan együtt vonulunk át a stadionhoz a meccs előtt. A hétvégén 11 játékos ikszelt a bajnokin. Gyere el te is, és segíts abban, hogy csütörtökön 12 gladiátor vigye sikerre a várost!

Ultras Debrecen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik