Foci

Doll: Megérdemelte volna a Haladás, hogy egyenlítsen

Thomas Doll (Array)
Thomas Doll (Array)

Mészöly Géza a szerencsét hiányolta, Kondás Elemér szerint nem volt gond az akarattal, Zoran Spisljak szerint pedig elveszítettek három pontot.

Vasárnap két mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga nyitófordulójában. Az Európa Liga-selejtezőben érdekelt Ferencváros és Debrecen is idegenben lépett pályára.

A bosnyák Zeljeznicar elleni hazai fiaskó után Szombathelyen kezdte meg a bajnokságot a Fradi. A zöld-fehér gárda Roland Lamah, valamint az új szerzemény Stanislav Sesták góljával győzött 2-0-ra.

Mészöly Géza (Haladás): „Gratulálok az FTC győzelméhez és sok sikert kívánok a jövő héten a szarajevói visszavágón. Megilletődötten kezdtünk, a váratlan megoldásokat, a kreativitást és a támadásbefejezéseket hiányoltam. Megbeszéltük mindezt a szünetben és fordulás után támadólag léptünk fel, bennünk volt a gól, annak ellenére, hogy a vendégkontrák mindig veszélyt jelentettek. Hiányzott egy kis szerencse, de azért gratulálok a csapatomnak, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.” (haladasfc.hu)

Fotó: Europress Fotóügynökség

Thomas Doll (Ferencváros): „Mindenek előtt mielőbb teljes felépülést kívánok Halmosi Péternek, nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen komoly sérülést szenvedett. Kontrolláltuk a meccset, az első gólra azonban nem rúgtuk meg hamar a másodikat, így megnehezítettük a saját helyzetünket a sok labdavesztéssel. A csütörtöki mérkőzés és a hőség sok erőt kivett belőlünk, a Haladás jobb lett a második félidőben és volt esély arra, hogy ki is egyenlítsenek – hozzáteszem, meg is érdemelték volna abban a periódusban. Nagyon erős volt a Haladás a párharcokban, sok csapatnak lesz még itt problémája, sok sikert kívánok ellenfelünknek és Mészöly Gézának is.” (haladasfc.hu)

A nap másik összecsapásán egy fordulatos mérkőzésen 3-2-re győzött a Debrecen az újonc Békéscsaba otthonában.

Zoran Spisljak (Békéscsaba): „Csalódott vagyok, hiszen elvesztettünk három pontot. Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez, de a mienknek is, mert mindent megetettek. Két gólt tudtunk rúgni az utóbbi tíz év legsikeresebb magyar csapatának, ami pozitív, emellett is volt több helyzetünk, sajnálom, hogy ezeket nem tudtuk kihasználni. Volt, amikor mi uraltuk a meccset, máskor a Debrecen. Meg kell tanulnunk, hogy ha mezőnyfölényben vagyunk, akkor nem szabad olyan könnyen átengednünk a területet az ellenfélnek, mint most is tettük. Sokat tanulhatunk ebből a meccsből. Még jobban fel kell készülni, és a hibákat kijavítani.” (dvsc.hu)

Kondás Elemér (Debrecen): Én ilyen nehéz meccsre számítottam. Az újonc otthonában kezdeni nem egyszerű feladat. A két csapat összecsapása mindig rangadónak számít, ráadásul az NB I-be most feljutott gárda fogadta a nemzetközi kupában induló együttest, ez plusz motivációt jelentett a hazaiaknak. Nem beszélve arról, hogy a Békéscsabában több olyan futballista is pályára lépett, aki korábban a DVSC játékosa volt. Összességében elégedett vagyok. Voltak, akik gyengébben teljesítettek, viszont az elszántsággal, akarattal nem volt probléma, ezt bizonyítja, hogy az utolsó utáni percig a győzelemért hajtottak a fiúk.” (dvsc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik