Foci

Szombathelyen nyert a Fradi, Békéscsabán a Loki

Roland Lamah (Array)
Roland Lamah (Array)

A labdarúgó OTP Bank Liga vasárnapi mérkőzésén a Ferencváros a meccs elején és a végén is betalált a Haladásnak. Király Gábor 18 év után védett újra az NB I-ben, Radó András ellenfélként tért vissza a Rohonci útra, Halmosi Péter pedig súlyosan megsérült. Az újonc Békéscsaba kétszer is vezetett a DVSC-TEVA ellen, ám végül mégis kikapott.

1997. május 24. után játszott ismét magyar labdarúgó bajnokit Király Gábor, aki a nyáron tért vissza Szombathelyre. A Haladás rutinos kapusa rögtön a 2. percben bemutatott egy nagyobb védést, ám nem sokkal később egy gyors budapesti kontra végén tehetetlen volt Lamah lövése után, korán vezetést szerzett tehát a Ferencváros. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a vasiak csak a félidő végére rázódtak bele a meccsbe, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni.

Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy Halmosi Pétert le kellett cserélni, miután összefejelt Dilaverrel. A Hali csapatkapitánya járomcsonttörést szenvedett.

A második játékrész legelején volt egy komolyabb helyzete a Haladásnak, Martínez fejese azonban egy védőről a kapu fölé vágódott. A 60. percben lépett pályára csereként Radó András, azonban már nem szombathelyi színekben, hanem újdonsült munkaadója, a Ferencváros szerelésében – vegyes volt a fogadtatása. Valamivel később volt is egy ígéretes beadása, de Lamah fejesét védte Király. A ráadás perceiben járt a találkozó, amikor végleg eldöntötte a három pont sorsát a Fradi, Sesták állította be a 0-2-es végeredményt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Rohonczi út, 4395 néző, v.: Kassai

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Ferencváros 0-2 (0-1)

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Király – Angyal, Jagodics, S. Wils, Bosnjak – T. Wils  (Popin, 64.), Iszlai, Gosztonyi (Németh M., 76.)- Ugrai, Martínez, Halmosi (Nagy P., 35.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro – Somalia – Lamah, Gera, Hajnal (Busai, 68.), Varga R. (Radó, 59.) – Böde (Sesták, 59.)

gólszerzők: Lamah (10.), Sesták (95.)

sárga lap: Martínez (42.), Jagodics (47.), illetve Gera (59.), Nalepa (75.)

A játéknap másik mérkőzésén a DVSC-TEVA keleti rangadón lépett pályára, méghozzá az újonc Békéscsaba otthonában. Itt sem kellett túl sokat várni a találkozó első góljára, a korábban a Lokiban is megfordult Laczkó bólintott a hálóba egy szöglet után a 13. percben. Nem kellett sokat várni a vendégek egyenlítő találatára, Nagy Zoltán is fejjel volt eredményes, ezt követően pedig átvette a meccs irányítását a hajdúsági együttes. Mégis a Békéscsaba vonulhatott a szünetre előnnyel, Viczián a 36. percben szép mozdulattal emelte át a kapust.

A második játékrész kezdetét nagyon megnyomta a Debrecen, majd az egyenlítés is összejött, a csereként pillanatokkal korábban beállt Tisza Tibor volt eredményes közelről, a 67. percben. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége, de a hajrában Korhut szabadrúgása után a kapufáról Bényei hátára pattant a labda, onnan pedig a kapuba, 3-2-re nyert a DVSC-TEVA.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Békéscsaba, 4000 néző, v.: Pintér

Békéscsaba Előre – DVSC-TEVA 2-3 (2-1)

Békéscsaba Előre: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Laczkó – Spitzmüller, Borbély, Szilágyi P. (Punosevac, 75.), Korudzsiev – Birtalan (Fehér Zs., 88.), Viczián (Oláh, 66.)

DVSC-TEVA: Verpecz – Zsidai (Tisza, 66.), Balogh N., Máté P., Morozov – Bódi, Nagy Z., Varga J., Szécsi (Sós, 79.), Korhut – Horváth Zs. (Castillion, a szünetben)

gólszerzők: Laczkó (14.), Viczián (36.), illetve Nagy Z. (20.), Tisza (69.), Bényei (91., öngól)

sárga lap: Viczián (60.), Punosevac (82.), Balog Zs. (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik