Foci

Pécsi győzelem az NB I-es forduló legszomorúbb meccsén

PMFC, Nyíregyháza (Array)
PMFC, Nyíregyháza (Array)

A Nyíregyháza Pécsett kapott ki 2-1-re, de az eredmény másodlagos volt ezen az estén. A két csapat nem kapott élvonalbeli licencet, így búcsúznak az élvonaltól.

A pályán elért eredmények alapján a PMFC és a Nyíregyháza labdarúgócsapata is kiharcolta az élvonalban maradást, azonban nem kaptak licencet az NB I-re, így jelen állás szerint mind a két klub a harmadosztályban folytatja. Épp ezért rendhagyó módon kezdődött pénteken az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának nyitómeccse: a két csapat játékosai összeölelkeztek a kezdőkörben, csak ezután indult újtára a labda.

Az első félidőben nem sok értékelhető momentum történt, az egyetlen valamirevaló helyzetet a 39. percben láthattuk, amikor is Márkvárt találta el távolról a keresztlécet. A szünetben pár szurkoló jelképesen eltemette a klubokat…


Fotó: MTI

A második játékrész góllal indult, a csereként beküldött, 20 éves Karacs debütált álomszerűen az élvonalban. A folytatásban a pécsi szurkolók játszották a főszerepet, elég hangosan hozták az MLSZ tudtára, mi a véleményük csapatuk kizárásáról – a rendezők ezt időnként hangos zenével próbálták elnyomni

A lefújásig fordítani tudott a Pécs, előbb Heffler talált be távolról, majd Pauljevic egy esernyőcsel után lőtte meg vélhetően a forduló gólját, 2-1-re nyert a PMFC.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló

Pécs, 3500 néző, v.: Szőts

PMFC-Matias – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-0)

PMFC-Matias: Helesfay – Pauljevic, Horváth A., Ojdanic, Tadejevic – Kővári (Rácz, a szünetben), James, Weitzer (Heffler N., a szünetben), Márkvárt, Szatmári – Frank (Pávkovics, 89.)

Nyíregyháza Spartacus: Ovsienko – Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei – Zofcák (Abdouraman, 86.), Kostic, Pekár, Koller, Halenár (Karacs, a szünetben) – Darcimelija (Rezes, a szünetben)

gólszerzők: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)

Videó – Így kezdődött a meccs:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik