Foci

A Fradi a magyar focitörténet legnagyobb üzletére készül

Cristian Ramírez (Array)
Cristian Ramírez (Array)

A bolavip.com úgy értesült, hogy Cristian Ramírezt 770 ezer dollárért, nagyjából 210 millió forintért veszi meg a Ferencváros a Fortuna Düsseldorftól. Ennyiért még nem vett játékost egy magyar klub sem. Szerintünk most sem fog és azt is elmondjuk, miért.

A bolavip.com úgy értesült, hogy Cristian Ramírezt 770 ezer dollárért, nagyjából 210 millió forintért veszi meg a Ferencváros a Fortuna Düsseldorftól. A Fradi a tehetséges balvédőért nem fizetett eddig, lévén csak kölcsönben játszott a zöldeknél, de remek teljesítményt nyújtott, azért az Európa Liga miatt mindenképp megtartanák.

Cristian Ramírez (balra) bejátszotta magát a Fradi játéksosk és szurkolók szívébe
Forrás: fradi.hu

A tulajdonos, a német másodosztályban érdekelt Düsseldorf 2012-ben 500 ezer euróért vette meg az Independientétől. Az ecuadori válogatott bekk értéke a transfermarkt.com szerint 700 ezer euró jelenleg, de a Fradi folyamatos érdeklődését látva ennek a duplájára taksálta nemrég a játékost. De mint tudjuk, a piacon az áru értéke annyi, amennyit hajlandóak végül fizetni érte…

Éppen ezért a 20 éves játékos esetében véleményünk szerint nem ez lesz a valós vételár. A Fradi a bosnyák Besiccel már bebizonyította, miként lehet a magyar bajnokságból felfelé kilógó idegenlégiósokkal remek üzletet lehet összehozni.

A Besic üzletből kiindulva, a bolavip.com állításával ellentétben most is kockázatmentesebb üzletpolitika lenne, ha sem 770 ezer dollárt, se egymillió, se 700 eurót nem fizetne a Fradi a Düsseldorfnak. Mivel a németeknek a másodosztályból esélyük sincs a nemzetközi porondon megmutatni Ramírezt, ezért ha nem adják el a Fradinak, az értéke sem emelkedne, inkább csökkenne.

A Fradi ezért van jó alkupozícióban. A Besic üzletből kiindulva azt gyanítjuk, a tárgyalások inkább egy win-win üzlet felé haladnak. Azaz egy sokkal szerényebb mostani kivásárlási ár és egy remélt EL-csoportkör után téli, vagy jövő nyári továbbértékesítésből való osztozkodás lehet a végkimenetel.

Ha Ramírez értéke eképpen hasonlóan felkúszik, mint Besicé, úgy mindkét fél jól járhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik