Foci

Kiütötte a vb-résztvevőt az U20-as válogatott

u20-as válogatott (Array)
u20-as válogatott (Array)

Hetet rúgott Fidzsi-szigeteknek a világbajnoki rajt előtt álló válogatottunk.

Az elmúlt napok sikeres szervezési munkájának köszönhetően egy újabb felkészülési mérkőzés került a magyar válogatott programjába a vb kezdete előtt, a mieink a profi labdarúgóként Belgiumban, Olaszországban és Franciaországban is légióskodó ausztrál Frank Farina vezette Fidzsi ellen léptek pályára helyi idő szerint hétfő délután Új-Zélandon.

Fotó: mlsz.hu

A találkozóra nem az előzetesen megadott helyszínen került sor, a hatalmas esőzések miatt ugyanis játékra alkalmatlanná vált az eredetileg kijelölt stadion pályája – számolt be az mlsz.hu.

A csapatok szokatlan időjárási körülmények között, kellemetlen hideg szélben, vissza-visszatérő jégesőben játszották le a találkozót, emellett a “beugró” pálya talaja is bőven hagyott kívánnivalót maga után.

Nálunk a Székely – Osváth, Kecskés, Lenzsér, Tamás – Vida, Berecz, Kalmár – Zsótér, Mervó, Oláh összeállítású együttes kezdett, és már a találkozó legelején egyértelmű volt a két csapat közti jelentős különbség.

Fotó: mlsz.hu

Végül a teljes mérkőzés meglehetősen egyoldalú játékot hozott, a mieink magabiztosan futballozva tartották kézben az irányítást, és 7-0-ra nyertek – Németh Márió és Zsótér Donát egyaránt duplázott, mellettük Kalmár Zsolt, Oláh László és Sallai Roland is betalált.

“Nehéz körülmények között kellett játszanunk, de a játékosok végig jó mentalitással futballozva, sikeres felkészülési meccset vívtak” – mondta Bernd Storck a találkozó után. “Természetesen ma nem az eredmény volt a legfontosabb, ennek ellenére örülök, hogy eredményesen zártuk a találkozót, a megszerzett hét gól önbizalmat, jó alapot ad a felkészülés utolsó napjaira. Vannak még javítanivaló területek a rajtig, játékgyorsaságban és helyzetkihasználásban is szeretnénk előrelépni a tétmérkőzésekre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik