Foci

Steven Gerrard búcsúzik az Anfieldtől

Fantasztikus pályafutásának utolsó hazai mérkőzésére készül az FC Liverpool színeiben Steven Gerrard, a klub saját nevelésű futballistája.

A 35. születésnapját május 30-án ünneplő középpályás 1997. november 5-én írta alá első profi szerződését a Liverpoolnál, amelyet azóta is erősít. 1998-as bemutatkozása óta több mint 700 mérkőzésen lépett pályára, amelyek közül az utolsóra az Anfield Roadon a Premier League utolsó előtti fordulójában, szombaton, a Crystal Palace ellen kerül sor.

A Vörösök szentélyébe normál esetben átlagosan 47 fontért (körülbelül 20 ezer forint) lehet belépőhöz jutni, azonban a 114-szeres válogatott ikon “búcsúmérkőzésére” a feketepiacon már több mint 1300 fontot (több mint félmillió forint) kérnek. Az amerikai bajnokságban érdekelt Los Angeles Galaxyhoz távozó Steven Gerrard vezetésével a Liverpool egy győzelemmel bebiztosíthatja, hogy a következő idényben az Európa Ligában indulhasson.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ez a találkozó még a vasárnapi Manchester United-Arsenal rangadót is elhomályosítja: a Vörös Ördögök egy sikerrel megelőznék a tabellán jelenleg harmadik, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott londoni riválisukat, míg az Arsenalnak a második hely eléréséhez lenne fontos a győzelem az Old Trafford Stadionban.

Szintén vasárnap az Európa Liga-indulásra hajtó Swansea City éppen a második Manchester Cityt látja vendégül, míg a már bajnok Chelsea a West Bromwich Albion otthonában lép pályára a hétfői zárómérkőzésen.

Premier League, 37. forduló

szombat:
Southampton-Aston Villa 13.45
Burnley-Stoke City 16.00  
Queens Park Rangers-Newcastle United 16.00
Sunderland-Leicester City 16.00
Tottenham Hotspur-Hull City 16.00  
West Ham United-Everton 16.00  
FC Liverpool-Crystal Palace 18.30 

vasárnap:
Swansea City-Manchester City 14.30
Manchester United-Arsenal 17.00

hétfő:
West Bromwich Albion-Chelsea 21.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik