Foci

Az Újpest az MTK-t is lefocizta

nebojsa vignjevic (Array)
nebojsa vignjevic (Array)

A lilák immár zsinórban ötödik sikerüket érték el.

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának első szombati mérkőzésén az MTK a Szusza Ferenc Stadionba látogatott. Az alig több mint ezer néző előtt rendezett meccs nem kezdődött jól, alig láthattunk helyzeteket. A szünet előtt azonban összekapta magát az Újpest, sokkal aktívabbak voltak, de a gól elmaradt.

 Fotó: MTI

A fordulást követően mindkét együttes megnyomta az iramot, de gyorsan vissza is álltak bunkerfocira, egészen addig, amíg a 74. percben Litauszki szabadrúgásból a hazaiak juttatta előnyhöz.

A bekapott gól után az MTK nem tudott már ritmust váltani, a lilák viszont az újabb gólra hajtottak. A 85. percben Ojo biztosíthatta volna be a sikert, de lapos lövése a kapufáról kifelé vágódott, így végül maradt az egygólos hazai siker.

Az Újpest FC sorozatban ötödik győzelmét aratta, míg a harmadik helyen álló vendégeknek hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Újpest FC-MTK Budapest 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1381 néző, v.: Erdős

Gólszerző: Litauszki (74.)
Sárga lap: Thiam (55.), Torghelle (79.)

Újpest FC: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Hudák, Stanisavljevic (Addo, 92.) – Nagy G., Bardhi (Sankovic, 54.), Suljic (Cveijba, 94.) – Ojo

MTK Budapest: Hegedűs L. – Baki, Vukmir, Poór (Vadnai, 44.), Vass Á. – Pölöskei Zs., Thiam – Horváth Zs., Kanta J., Csiki (Bese, 69.) – Torghelle

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik