Foci

Lediplomázott Dárdai Pál

Tizenkét edző vette át ma UEFA Pro-licencét Telkiben, köztük a magyar válogatott szövetségi kapitánya is.

Az ünnepélyes átadón Szalai László, az Edzőképző Központ igazgatója, a tanfolyam vezetője köszöntötte frissen végzett kollégáit, és elmondta: a 12 szakember nyolcéves tanulási folyamat végére tett pontot a diploma megszerzésével, de ez nem jelenti azt, hogy számukra a tanulás befejeződött – írja az mlsz.hu.

“A tanulási folyamat nem ér véget a legmagasabb edzői minősítés megszerzésével. Az edzőknek folyamatosan fejlődniük kell, képezniük kell magukat, ahogyan a labdarúgás is folyamatosan változik és fejlődik, aki nem így tesz, és hátradől a székében, az könnyen a földön találhatja magát” – adta útravalóul a diplomásoknak beszédében Szalai László. 

A 12 frissen végzett diplomás Vági Mártontól, az MLSZ főtitkárától és Berzi Sándortól, az MLSZ alelnökétől vette át oklevelét. 

 Fotó: mlsz.hu

“Rengeteget tanultunk, Szalai László és stábja nagyon sok friss anyagot hozott és mutatott be nekünk” – mondta az átadón Dárdai Pál, aki valóban villámlátogatásra érkezett haza, hiszen a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepséget követően azonnal repülőre ült, és délután 15.30-tól már a Hertha játékosainak tartott edzést Berlinben.

“Rengeteg gondolatébresztő foglalkozásunk volt, nekem sok mindenben segítettek a tanfolyamon tanultak munkám során. Örültem neki, hogy itt lehettem, és annak is, hogy egy nagyon jó csapattal együtt végezhettem el sikeresen a kurzust. Természetesen a képesítés is fontos, enélkül nem lehet dolgozni a profi világban, én azért lehettem edző Berlinben, mert tagja voltam a tanfolyamnak” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik