Foci

Döntöttek a spanyol bajnokságok ügyében

Nou Camp (Array)
Nou Camp (Array)

A spanyol legfelsőbb bíróság felfüggesztette a labdarúgók sztrájkját, a hétvégén folytatódnak a bajnoki küzdelmek - köztük az élvonalé is.

Mint ismert, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) felfüggesztette a bajnokságot, miután az oktatási, kulturális és sportminisztériummal nem tud dűlőre jutni a többi közt a közvetítési jogokat illetően. Múlt csütörtökön a játékos-szakszervezet (AFE) sztrájkot hirdetett, a sajtótájékoztatón többek közt Iker Casillas, Sergio Ramos, Andrés Iniesta és Gerard Piqué is részt vett.

A fentiek után veszélybe került az utolsó két bajnoki forduló sorsa az élvonalban, pedig a Barcelona és a Real Madrid még versenyben van a bajnoki címért. Csütörtökön a spanyol legfelsőbb bíróság felfüggesztette a játékosok sztrájkját, így a pontvadászatok az eredetileg kiírt menetrend szerint folytatódnak. A Barcelona akár már a hétvégén bebiztosíthatja a bajnoki címet.

A spanyol Király Kupa fináléját – melyben szintén érdekelt a Barca, az Athletic Bilbao lesz az ellenfele – május 30-án rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik