Foci

Szétesés szélén a Videoton

juhász roland (Array)
juhász roland (Array)

Több kulcsjátékosát is elvesztheti a bajnokcsapat. Kérdés, kivel képzelik el a jövőt, mi lesz így a BL-selejtezőben?

Furcsa magyar betegség ez. Ahelyett, hogy a csapat, amely négy fordulóval a bajnokság vége előtt utcahosszal megnyeri a bajnokságot, a nemzetközi szint megütéséhez szükséges erősítéseit tervezgetné, arról olvasunk a sportnapilapban, hogy játékosai egyre másra jelentik be, továbbállnak.

 
A szurkolók nyilván nem örülnek
Fotó: MT

Márpedig, ha igazak a Nemzeti Sport információi, úgy a Videoton komoly bajba kerülhet. Már, ha a kulcsjátékosainak elvesztése, ergo a BL-selejtezők előtt új csapat építése problémát jelent a vezetésnek, akkor mindenképp. Amiben biztosak lehetünk, a szurkolók tutira nem értik mindezt…

A hírek arról szólnak pedig, hogy Fehérváron Kánaán van, a játékosok nemzetközi középcsapatok szintjén vannak honorálva, így egészen biztosan nem anyagi okai lehetnek annak, hogy a lejárt szerződésű labdarúgók nem akarnak hosszabbítani.

Meglehet azért nem, mert hiába a magyar szinten kimagasló, nagyjából 2,5-3 milliárd forintosra becsült költségvetés, a jó fizetés, a foci nem tudja legyőzni a városban a jégkorongot. Utóbbi sportág EBEL-találkozói rendre csordultig telt lelátó előtt zajlanak, míg az NB1-es bajnoki meccsek látogatottsága nem vetekedhet az Ocskay Gábor Jégcsarnok nézőszámával.

Ráadásul a városi zuhanyhiradóból azt hallani, Kovács Ferenc, aki nagyjából 30 évvel azután, hogy 1985-ben UEFA-döntőbe vezette a Vidit, még Paulo Sousánál is jobban tudta, mit kellene Fehérváron csinálni. Idén pedig a Kovács Ferenc-Burcsa Győző duó együttesen nem nagyon beszél Juan Carillóval, így évek óta állandó az edző(k) és a klubvezetés közti feszültség. Márpedig ez megronthatja a közérzetet az öltözőben is.

 Juhász Roland és az amerikai álom
Fotó: MTI 

Mindez persze az aggodalom szülte találgatás, lévén a klub háza tájáról hivatalos információ nincs. Így, ha beigazolódnak a hírek, miszerint a csapat kezdőjéből öt meghatározó játékos, lényegét tekintve a teljes tengely távozna épp, úgy objektív, vagy szubjektív okoktól függetlenül szakmai téren mindképp szétesésről beszélhetünk.

Soroljuk: jelen állás szerint Juan Calatayud (kapus – biztosan megy), Juhász Roland (válogatott, belső védő – még vacilál, de inkább menne), Stopira (az NB1 legjobb baloldali védője – biztosan megy), Sándor György (válogatott kerettag irányító középpályás – biztosan megy), Trebotic (középpályás – nem mindig kezdő – menne), Nikolics Nemanja (válogatott, csatár, gólkirály – biztosan megy), Filipe Oliveira (szélső – lejár a szerződése, még nem tudni hosszabbít-e).

Közülük a friss hír Juhászé. A válogatott védő szerződése további egy évig lenne érvényes, ám a Nemzeti Sport értesülései szerint nem minden áron töltené azt ki. Információnk szerint Juhász Amerika felé kacsingat, az MLS egyik élcsapatától van érdeklődés iránta. Vele legalább anyagilag jól járna a Videoton. De mi lesz nélkülük?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik