Foci

Otthon nyert a Loki, kikapott a Honvéd

Kondás Elemér (kondás elemér, )
Kondás Elemér (kondás elemér, )

A debreceniek a Paksot verték 2-0-ra, a budapestiek Pécsett maradtak alul. Dunaújváros-Lencse László 2-3.

A címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapata hazai környezetben fogadta a Paksot, és ugyan a tolnai együttes kellemetlen ellenfélnek számít, a hajdúságiak már a találkozó legelején nagy erőket mozgósítottak a vezetést megszerzése érdekében. A 28. percben járt a meccs, amikor Rodenbucher szabálytalankodott, majd a debreceni szabadrúgás után az ő fején csúszott meg a labda, ami végül a paksi hálóban kötött ki – öngól.

Szakály duplázhatta volna meg az előnyt még a szünet előtt, de lövését Molnár a kapufára tolta, majd a vendégek kapusa az 52. percben is bemutatott egy bravúrt Balogh szólójánál. Nem sokkal később már ő is tehetetlen volt, de kisegítette a keresztléc Varga fejesénél. A hajrá kezdetén aztán a csereként beállt Sidibe volt eredményes közelről, a DVSC ezzel el is döntötte a mérkőzést.


Kondás Elemér három pontnak örülhet
Fotó: MTI

A sereghajtó Dunaújváros a Puskás Akadémiát látta vendégül. Az újonc hiába játszott jobban ellenfelénél és szerezte meg a vezetést a 18. percben Csehi révén, mégsem vonulhatott előnnyel a szünetre, ugyanis Lencse kiharcolt és értékesített egy büntetőt. A második felvonásban aztán a hazaiak is büntetőt rúghattak, amit Böőr értékesített, azonban Lencsének erre is volt válasza, sőt, később a győztes gólt is megszerezte a felcsútiaknak.

A Budapest Honvéd a PMFC otthonába látogatott, a nézők pedig egy kiegyenlített első játékrészt láthattak, amely során mindkét kapusnak bravúrt kellett bemutatnia. A találkozó első találata a 71. percben esett, amikor Holender fejelt a kapuba 9 méterről, mégis alulmaradt a Honvéd, a hajrában két perc alatt fordított a Pécs és nyert 2-1-re.

Eredmények – OTP Bank Liga, 24. forduló

Debrecen, 2623 néző, v.: Pintér

DVSC-TEVA – Paksi FC 2-0 (1-0)

DVSC-TEVA: Verpecz – Lázár P., Mészáros, Brkovic, Korhut – Jovanovic (Sidibe, 69.), Varga J., Bouadla, Szakály P., Bódi (Mihelic, 86.) – Balogh N.

Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay, Báló – Balázs Zs. (Hahn, 76.), Kesztyűs, Bertus, Bartha (Kecskés, 61.), Könyves (Kiss T., 79.) – Haraszti

gólszerzők: Rodenbücher (28., öngól), Sidibe (82.)

sárga lap: Sidibe (87.), Brkovic (90.), illetve Rodenbücher (27.), Kulcsár D. (81.)

————————————————————————————————————————–

Dunaújváros, 1000 néző, v.: Fábián M.

Dunaújváros-PASE – Puskás Akadémia 2-3 (1-1)

Dunaújváros PASE: Nagy – Hidvégi, Szekeres, Vaskó, Farkas (Lázár, 62.), Villám – Csehi, Petneházi, Böőr (Papp, 78.), Nikházi – Eppel

Puskás Akadémia: Danilovic – Fiola, Kelic, Tar (Makrai 84.), Spandler – Tóth B., Szakály D. – Kleinheisler, Sallai R. (Zsótér 46.), Lencse – Tischler (Harsányi 69.)

gólszerző: Csehi T. (18.), Böőr (57.), illetve Lencse (27., az elsőt 11-esből 85., 90.)

sárga lap: Petneházi (62.), illetve Lencse (63.)

————————————————————————————————————————–

Pécs, 1000 néző, v: Bognár

PMFC-Matias – Budapest Honvéd 2-1 (0-0)

Pécs: Helesfay – Nagy J., Balogh B., Causic (Ojdanic, 38.), Uzoma – Pauljevic, Márkvárt, Horváth A., Fröhlich (Rácz, 64.), Szatmári (Weitzer, 81.) – Makriev

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Baráth – Nagy G., Hidi, Meza (Holender, 45.) – Vécsei, Punosevac (Youla, 60.), Prosser (Gazdag, 73.)

gólszerző: Ojdanic (85.), Makriev (86.), illetve Holender (71.)

sárga lap: Hidi (84.), Youla (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik