Foci

Fradi-szurkolók ezrei tüntettek a Népligetben

fradi-szurkolók (fradi-szurkolók)
fradi-szurkolók (fradi-szurkolók)

A derbi előtt, illetve alatt ferencvárosi ultrák tiltakoztak a klub vezetésének intézkedései ellen a Groupama Aréna közelében.

A rendezvényen a szervezők szerint öt-hatezer, az FTC közlése alapján pedig 1200-1500 szurkoló vett részt.

Az ultrák, akik a többi között a szurkolói kártya, a vénaszkenner bevezetése, illetve a hagyományos Fradi kabalasas lecserélése ellen demonstráltak, tiltakozásképpen a Planetárium oldalában felállított kivetítő falon követték nyomon a 2-0-s Fradi-sikerrel zárult mérkőzést. Mint azt a szervező, a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport képviselője az MTI-nek elmondta, ehhez az ultrák adták össze a szükséges pénzt. 

 Fotó: MTI

Ha több ezer ember tiltakozására azt mondja a klubvezetés, hogy ez nem számít, az nagyon szomorú – mondta a szervező. 

A rendezvényen megfogalmazták a “szurkolói kiáltványt”, vagyis a szurkolók követeléseit is. Többek között a szurkolókkal folytatott valós párbeszéd elindítását követelték, a “fradizmus” helyreállítását, a ferencvárosi szurkolói csoportok kriminalizálásának, kitiltásának megszüntetését, a biztonsági szolgálat teljes körű reformját, az eredeti Fradi-induló visszaállítását, a klubmodell átalakítását és a belépési lehetőségek leegyszerűsítését. A szurkolók egyebek mellett a “Kubatov, takarodj!” rigmust skandálták.

Videó – A Nemzeti Sport felvétele

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik