Foci

A Feyenoord profitált a szélből Felcsúton

puskás-feyenoord (puskás-feyenoord)
puskás-feyenoord (puskás-feyenoord)

A 8. Puskás-Suzuki Kupa nyitómérkőzése 2-1-es Feyenoord sikert hozott a Puskás Akadémiával szemben.

Napos, bár rendkívül szeles időben vette kezdetét a torna nyitómérkőzése. Nem egy pontos átadást, kirúgást hiúsított meg az orkánerejű szél. A játékosok igyekeztek a földön megjátszani a labdákat, hogy elkerüljék a kiszámíthatatlan labdamozgást.

A 19. percig őrizte a hazai csapat a gólnélküli döntetlent, ekkor egy pontos beívelést követően, Dylen Vente közvetlen közelről fejelt Balogh Péter kapujába. A hollandok nem álltak meg a gólt követően. A 28. percben Balogh még kiütött egy kemény lövést, de a kipattanót nem sikerült a védőknek kivágni a kapu elől, így a középen érkező Fagrach megduplázta az előnyt.

Fotó: puskassuzukicup.net

A második félidőben eljött a hazai csapat ideje, mivel a Puskás Akadémiának kedvezett az extrém szélmozgás. A kétgólos hátrányba került felcsúti csapat nagy erőket mozgósított, hogy hamar visszaküzdjék magukat a mérkőzésbe. A 49. percben sikerült is a szépítés: Szabó Bence kemény, lapos lövését a holland kapusa a felcsútiak csapatkapitánya elé, Végh Gáborhoz ütötte, aki az üres kapuba emelt.

Az utolsó percekben sokat kockáztatva kitámadott a Puskás, de a vendégek sikeresen húzták az időt. A második 40 perc komolyabb holland helyzet nékül telt el, de a szünetig megszerzett előny elég volt az értékes három pont megszerzéséhez – olvasható a torna hivatalos honlapján.

Eredmény – Puskás-Suzuki Kupa, A-csoport, 1. forduló (nézőszám: 750)

Puskás Akadémia – Feyenoord 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Végh ill. Vente, Fagrach

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik