Foci (foci, )
Foci

“Pénzmosásra használják a magyar focit”

Udvarácz Milán, a Ferencvárossal egykor bajnokságot és Magyar Kupát nyert kapus évek óta külföldön él és dolgozik. Bátran megmondta a frankót.

“A bajnokság színvonalát csak az internetről tudom megítélni. Leginkább a Ferencváros figyelem, ahol úgy gondolom vannak pozitív jelek. A labdarúgás átalakítását azonban nem a válogatottnál kell kezdeni, hanem alsóbb szinten, a harmadosztályban, megyei bajnokságban, ahonnan régen rengeteg tehetség érkezett – fogalmazott a Ferencvárossal egykor bajnokságot és Magyar Kupát nyert kapus, Udvarácz Milán a Digisport, Reggeli Start című műsorában.

Az ausztrál South Melbourne klubvilágbajnokságon is védő kapusa meglehetősen keményen fogalmazott a honi klublabdarúgás helyzetével kapcsolatban. “Az utóbbi napok hírei is azt bizonyítják, hogy bűnözők és kóklerek vezetik a klubokat – tisztelet a kivételnek – és azt látom, hogy pénzmosodának használják ezt a szép sportágat. Ahhoz nem kell egyetemi végzettség, hogy lássuk, ha mindezt valós gazdasági alapon kellene működtetni, akkor nem lenne, nem működne. Ezért Magyarországon üzleti alapú futballról beszélni szemfényvesztés” – felelt Szombathy Pál kérdésére az egykori kapus.

Udvarácz, aki még Ausztráliában tanulta ki a fizioterapeuta mesterséget, és kezdetben ott dolgozott új szakmájában, majd 2009-ben Dániába költözött, és ott lett elismert rehabilitációs szakember, kitért a válogatott és annak kapitányának helyzetére is. “Itthon nem szeretik a szókimondást, az egyértelmű, világos kemény munkát. Dárdai, ha sokáig marad, úgy előbb utóbb ütköznének érdekek (a klub és a válogatott – a szerk.)  és persona non grata (nemkívánatos személy – a szerk.) lenne.  Pali jól látja a lehetséges célt, a csoport harmadik helyét. Jelentőset javítani azonban nem lehet a válogatotton, de a vasárnap, a görögök ellen is látott stabil, karakteres játékkal a világ szinte bármelyik csapatával fel lehet venni a harcot. Tegnap és az utóbbi pár mérkőzésen nem volt az az érzésem, mint korábban, hogy csak idő kérdése, mikor kapunk gólt”  – fogalmazott fizioterapeuta, aki a 2014-es a tornász-világbajnokságról a dán női és férfi válogatott mellett dolgozott.

Ajánlott videó