Foci

Az MSN, vagy a BBC lesz Spanyolország királya?

cristiano ronaldo, lionel messi (cristiano ronaldo, lionel messi)
cristiano ronaldo, lionel messi (cristiano ronaldo, lionel messi)

Vasárnap este a bajnoki cím szempontjából fontos mérkőzés következik: a Barcelona a Real Madridot fogadja.

A spanyol bajnokság két csapatról, a Realról és a Barcáról, két támadóegységről, a BBC-ről és az MSN-ről, valamint két nagyágyúrúl, Cristiano Ronaldóról és Lionel Messiről szól.

Jelenleg a katalánok egy ponttal vezetik a tabellát, de ha nyernek a Camp Nouban, ez a szám négyre növekedhet tíz fordulóval a zárás előtt. Persze ez még rengeteg, maximum 30 pont gyűjthető a szezon végéig, mégis lélektani előnybe kerül az, aki begyűjti mindhárom pontot Barcelonában.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Természetesen Messi és Ronaldo külön párharcáról is szól majd az este, de két-két másik labdarúgó is legalább olyan fontos a képletben: ez az MSN, vagyis Messi-Suarez-Neymar és a BBC, azaz Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo.

A BBC az utóbbi hetekben pocsék formában focizik, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is a szerencse mentette meg őket sokszor, ellenben az MSN parádés formában van.

A téli szünet előtt Ronaldóék is brillíroztak, zsiróban 22 meccset húztak be, termelték a gólokat, azonban Sergio Ramos sérülése – és félve jegyezzük meg, talán a portugál zseni szakítása – óta a BBC nem találja régi önmagát: a pihenő előtt 2,41 volt a meccsenkénti gólátlaguk, ez január óta 1,3-ra esett vissza 16 meccsen szerzett 20 találattal és mindössze hét gólpasszal.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az MSN statisztikái magukért beszélnek, decemberig 2,3-as gólátlagot mutathattak fel, január óta viszont 19 találkozón 42-szer találtak a kapuba, 24 assziszt mellett, ez pedig 2,42-es átlagot mutat.

“Mindkét csapatnak nagyszerű támadói vannak, kiváló képességekkel. Mindkét csapat támadóalakulata a világ legjobbjai közé tartozik, de Messi jelenlegi formája győzelmet hozhat a Barcelonának. Ugyanakkor a Real Madrid nagyon erős gárda, bármikor meglepehetik az ellenfelüket egy nagyszerű sikerrel” – mondta a mérkőzés előtt Rivaldo, a katalánok korábbi csillaga.

A Barcelona-Real Madrid mérkőzés vasárnap 21 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik