Foci

Nagykiárusítás lehet Manchesterben

Manchester City (manchester city, )
Manchester City (manchester city, )

Eddig tartott a türelem a Manchester City játékosaival szemben, miután a labdarúgócsapat ismét idő előtt kiszállt a küzdelmekből a Bajnokok Ligájában. Nem kizárt, hogy az angol klub tulajdonosa nyáron "robbant" és kiárusítja a keret nagy részét.

Nem fut túlságosan jó szezont a Manchester City gárdája. Az angol klub a Middlesbrough ellen esett ki az FA-kupából, a Barcelona ellen vérzett el a BL-ben, a Newcastle ütötte ki őket a Ligakupából és a bajnokságban is inkább a második hely megőrzésére kell már ügyelniük.

A csúfos szezon vélhetően nem is cseng le következmények nélkül, hiszen a City tulajdonosa, Mansour sejk türelme elfogyott és nyáron kiárusítja a csapatot.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A The Guardian szerint Yaya Touré, Edin Dzeko, Sagna, Demichelis, Aleksandar Kolarov, Micah Richards, James Milner, Samir Nasri, Stevan Jovetic, Pablo Zabaleta, Jesús Navas, Gaël Clichy és Fernando helye sem biztos a következő szezonra készülő csapatban.

A fizetések csökkentése mellett nagyjából 50 millió fontos bevételre számít a manchesteri tulajdonos, aki már több mint egymilliárd fontot költött a csapatra.

A brit portál szerint az évek során megannyi rossz átigazolást tudhat magáénak a City, ráadásul az új játékosok életkora sem volt megfelelő. Az angolok kezdőcsapatából mindössze Sergio Agüero nem töltötte be a 27. életévét. Rajta kívül a télen érkező Wilfried Bony 26, Stevan Jovetic 25, Dedryck Boyata és az egyelőre kudarcnak számító Eliaquim Mangala egyaránt 24 éves. Mindent elmond a csapatról, hogy ők a klub legfiatalabb játékosai.

Az internetes lap kiemeli, hogy többek között mekkora pénzkidobás volt Mangala (42 millió font), Jesús Navas (15 millió font), Stevan Jovetic (22 millió font) vagy éppen Álvaro Negredo (20 millió font) megvétele.

Az angol klub nyáron valószínűleg fiatalításba kezd, így nem csoda, hogy az első számú célpontjuk a Wolfsburg játékosa, Kevin De Bruyne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik