Foci

BL: a stadion légköre roppantotta össze a játékosokat

bayer leverkusen (bayer leverkusen)
bayer leverkusen (bayer leverkusen)

Roger Schmidt, a Bayer Leverkusen vezetőedzője úgy érzi, a nemzetközi rutin hiánya okozta azt, hogy bár játékosai mindent megtettek, a végső büntetőpárbaj alatt hárman is hibáztak.

 

Diego Simeone immár kilenc mérkőzés óta veretlen a BL-ben hazai pályán és ami számára még fontosabb, mivel az Atlético 1-0-ra legyőzte a Bayert és a számukra sikeres büntetőpárbaj után már a negyeddöntőt várja. A madridiak elképesztő hatékony védelmi rendszere a Vicente Calderón Stadionban rendre lehúzza a rolót, miközben többnyire találnak egy-egy gólt. Ez kedd este is elég volt. Más kérdés, hogy Mario Suárez 27. percben szerzett találata előtt mintha Giménez kezéről pattant volna vissza a mezőnybe a labda, de ezt már kár is firtatni, mert a játékvezető sípja csak pár másodperccel később szólalt meg és az már a középkezdést jelezte…

„Ezúttal nem játszottunk jól, de játékosaim a lelküket kitették a pályára, a csapatmunkának köszönhetjük a sikert, büszke vagyok rájuk. A tizenegyesrúgásokat lehet gyakorolni, de az atmoszférát, a nyomást lehetetlen modellezni. Mi nem is készültünk rá. Jan Oblaknak nem volt egyszerű feladata készen állt a megmérettetésre. A büntetőpárbajban elképesztő nyugodt maradt” – dicsérte a Moyát a 24. percben váltó második számú kapusát Simeone.

„Fiatal ez a csapat még és nincs túl nagy nemzetközi tapasztalata. A Vicente Calderón Stadionban uralkodó légkör megnyomta őket kicsit. A játékosok ettől függetlenül mindent megtettek a továbbjutás érdekében, de tudomásul kell vennünk, hogy kiestünk. A tizenegyesek elvégzésére senkit nem kellett felkérnem, mind az öt játékos önként vállalta a kísérletet. Próbáltam olyan sorrendbe állítani a rugókat, hogy az első és az utolsó játékosom legyen a legbiztosabb lábú, de ez nem sikerült. Gratulálok az Atlético továbbjutásához és a játékosaimnak is, akik maximális megtettek minden tőlük telhetőt” – nyilatkozta Roger Schmidt, a Bayer Leverkusen vezetőedzője a mérkőzést követően.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, EREDMÉNY:

ATLÉTICO MADRID (spanyol)–BAYER LEVERKUSEN (német) 1–0 (1–0) büntetőkkel: 3-2
G.: Mario Suárez (27.)
Továbbjutott: Atlético Madrid, 1–1-es összesítéssel, tizenegyesekkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik