Foci

Izzadós Vidi-győzelem az MTK ellen

MTK, Videoton (mtk, videoton, )
MTK, Videoton (mtk, videoton, )

Felejthető mérkőzésen, Feczesin Róbert góljával győzte le a Videoton az MTK-t 1-0-ra az OTP Bank Liga 20. fordulójában. A Kispesten rendezett összecsapáson a fővárosiak bő egy félidőt emberhátrányban játszottak Dragan Vukmir kiállítása miatt. A székesfehérvári csapat előnye már kilenc pont a tabella élén.

Rangadóval indult a szombat a labdarúgó OTP Bank Ligában, a tabella második helyén álló MTK fogadta a Bozsik Stadionban a listavezető Videotont. A vendégek kezdőjéből hiányzott a gólfelelős Nikolics Nemanja, aki belázasodott a meccs előtt.

Rengeteg hiba jellemezte a találkozó elejét, ennek következtében alakultak ki a helyzetek a kapuk előtt, a veszélyesebbeket a fővárosiak dolgozták ki. A 36. percben tíz emberre fogyatkozott az MTK, Vukmir utolsó emberként szabálytalankodott a kilépő Feczesinnel szemben, Bognár Tamás pedig azonnal felmutatta a piros lapot – a fehérvári támadó előtte Pölöskeit rángatta meg. Az emberelőnyben játszó Viditől a szünetig csak egy veszélyes Gyurcsó szabadrúgásra futotta, amit Hegedüs védett.


Inkább küzdelmes, mintsem látványos volt a mérkőzés
Fotó: MTI 

Hiába játszott emberelőnyben a Videoton, ötlettelenül tette mindezt a térfélcserét követően, sem a beadások, sem a lapos passzok nem működtek. Az MTK közben időnként veszélyesen kontrázott, ennek köszönhetően teljesen nyílt volt a meccs. Talán a sok rossz megoldás miatt a játékosok is feszültek voltak, Oliveira például már lecserélése után, a kispadon kapta meg a második sárgáját.

A 78. percben szerzett vezetést a Vidi, Ivanovszki középre ívelt labdáját Feczesin bólintotta a hálóba. Ez bizonyult végül a győztes találatnak, az MTK-nak ugyanis nem jött össze a pontmentés a hátralévő időben. A Videoton előnye már kilenc pont a tabella élén.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló

Bozsik Stadion, 700 néző, v.: Bognár

MTK Budapest – Videoton 0-1 (0-0)

MTK Budapest: Hegedüs – Nagy T., Baki, Vukmir, Vadnai – Vass Á., Pölöskei – Kanta J., Horváth Zs. (Torghelle, 68.), Csiki (Bese, 75.) – Hrepka (Hajdú Á., 43.)

Videoton: Calatayud – Stopira, Vinícius, Sakla, Szolnoki – Trebotic, Simon Á. (Álvarez, 58.) – Gyurcsó (Heffler, 77.), Kovács I., Oliveira (Ivanovski, 72.) – Feczesin

gólszerző: Feczesin (78.)

sárga lap: Oliveira (45+2., 75.)

piros lap: Vukmir (36.), illetve Oliveira (75., a kispadról)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik