Foci

Úgy hírlik, Garancsi István lesz a Questor-vezér utódja

ETO Park (eto park,)
ETO Park (eto park,)

A Győri ETO közleményt adott ki és megnyugtatta szurkolóit, hogy hétfőn a csapat biztos kiáll a Pápa ellen. A hogyan továbbról azonban egyelőre senki nem tud mit mondani. Eközben az MLSZ új alelnököt választ, a románok pedig Vasile Miriután röhögnek.

A Quastor Csoport problémái súlyosan érintik a győri labdarúgást is, de azt nem gondoltuk volna, hogy ennyire. A legtöbben meglepődtek, amikor a pénteken kiadott közleményükben kiemelték, az NB1-es csapatnak csak a hétfői pályára lépése a biztos, ellenben a távolabbi jövőre nem tértek ki. Az nso megkereste a győri klubot ezzel kapcsolatban, de válaszukban annyi szerepelt csupán, hogy jelen pillanatban minden kérdéses és ezért emelték ki a hétfői találkozón való szereplést.

 Fotó: MTI

A Győri ETO tulajdonosa a Questor Invest Befektető Vagyonkezelő és Pénzügyi Tanácsadó Kft., amely ugyan egyenlő az öncsődöt jelentő Questor Financial Hrurira Kft-vel, de utóbbi ügye, brókerbotránya egészen biztos, hogy kihat a csapat közvetlen jövőjére.

Hogy a 2015/16-os bajnoki évadhoz elengedhetetlen licence az első határidőre nem lesz meg, az jelen állás szerint biztosnak látszik, de egyes információk szerint csak az alkalmazottak és játékosok jóindulatán múlik, hogy hajlandóak-e ingyen dolgozni, futballozni a bajnokság hátralevő részében. Ha nem, akár az évad vége előtt széteshet a klub. Ebben az esetben az MLSZ logikusan törölné a tavaszi fordulóban eddig lejátszott eredményeiket, azaz a 16. fordulótól a Paks, a Honvéd, a Videoton és a Fradi ellenit.

További hírek a klub és a magyar labdarúgás körül, hogy információnk szerint Tarsoly Csaba, a Questor-csoport többségi tulajdonosa, már lemondott az MLSZ-alelnöki címéről is, ahol helyét Garancsi István, a Videoton tulajdonosa veszi át.

 Garancsi István lesz az új MLSZ-alelnök
Forrás: vidi.hu

 

Jelen pillanatban ezek ismeretében nyilván van nagyobb gondja is az ETO vezetőedzőjének, Miriuta Lászlónak, de ettől még tény, a román sajtó is kárörvendő a trénerrel szemben, mondván, cseberből vederbe esett. Mint ismeretes a tréner, azért hagyta el a CFR Cluj együttesét, mivel anyagi gondokkal küszködött a klub. A sportnews.ro például a következő címmel közölt cikket ma: “Miriuta megszabadult az ördögtől, majd összefutott az ördög apjával! Csőd közelében a Győr“.

A román portál Miriuta korábbi szavait is idézi: “Nagyon elégedett vagyok azzal, amit itt találtam, a szervezési, infrastrukturális és munkakörülményekkel. Az embereket érdekli a csapat, nincsenek gondok a fizetéssel, mint Romániában. Még be sem mutatkoztam a kispadon, máris átutalták a decemberi és a januári fizetésemet, valamint egy Audi A7-est is kaptam.

A Győri ETO közleménye

“A Győri ETO FC ezúton tájékoztatja szurkolóit, szimpatizánsait, hogy a klub labdarúgó csapatai – az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes – pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így a klub többek között megrendezi a március 16-i, hétfői Győri ETO FC – Lombard Pápa OTP Bank Liga mérkőzést is. A héten a szakmai munka a megfelelő módon folyt, Miriuta László és az első csapat minden nap a tervezett edzéseket megtartotta, akárcsak az utánpótlás együttesek edzői is. Fontosnak tartjuk, hogy a kialakult helyzet áttekintését követően már a lehetséges megoldásokat előkészítve tegyünk bejelentéseket akkor, amikor azok vállalhatóak és hitelesek. Köszönjük sokaknak azt az aggódó érdeklődést, ami a 111 éves klubunk jövőjével kapcsolatban eljutott hozzánk, és köszönjük a türelmet és a megértést is, hogy elfogadták: a jelenlegi körülmények között az elmúlt napokban nem tudtunk a nyilvánosság elé állni – és most sem tudunk még ennél több információval szolgálni. Arra kérünk mindenkit, akinek valaha fontos volt az ETO, a hétfői mérkőzésen jelenlétével támogassa klubunkat, hogy idővel újra olyan sportélményeket élhessünk át együtt, mint amiket közösen már átéltünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik