Belföld

Lemondott a díszpolgárságról a Quaestor vezére

eto park hotel (eto park hotel)
eto park hotel (eto park hotel)

Tarsoly Csabát 2013-ban tüntették ki a címmel Győrben, miután bajnok lett az ETO.

Csütörtökön lemondott győri díszpolgári címéről Tarsoly Csaba, a becsődölt Quaestor elnök-vezérigazgatója, a Győri ETO labdarúgóklub tulajdonosa – értesült a Népszabadság.

Az üzletember 2013-ban kapta meg az elismerést, miután a klub megnyerte a bajnokságot. Csütörtöki, Borkai Zsolt polgármesterhez írt levelében Tarsoly azt írta: a kialakult helyzetre való tekintettel válik meg a címtől.

A Quaestor Győrben ETO Park néven élményközpontot épített, ebben sportlétesítmények, szálloda is helyt adott. A park azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Népszabadság azt írja: Tarsolyt a helyiek, a focicsapat szurkolói nem igazán fogadták be. Egyszer azt nyilatkozta, amikor számon kérték rajta a sok külföldi játékos szerződtetését, hogy „mit csináljak, ha győri anya képtelen futballistákat szülni”.

A sportlétesítmények építése során a Quaestor folyamatos elszámolási vitában volt a kivitelezőkkel, egy vállalkozó az egyik épületben fel is szedte emiatt a már lererakott burkolatot. A sportingatlanokra a Magyar Fejlesztési Bank teheti rá a kezét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik