Foci

Stadiont vehet az állam

ETO Park (eto park,)
ETO Park (eto park,)

A Quaestor-botrány miatt elképzelhető, hogy csökkenteni kell a Győri ETO költségvetését, a cégcsoport ugyanis 85 százalékban finanszírozza a klub működését.

Mint arról a Hír24 korábban beszámolt, öncsőd után a jegybanki felügyelet intézkedett a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének részleges felfüggesztéséről.

A Quaestor-csoport válsága nagy változásokat hozhat az NB I-ben szereplő Győri ETO életében is.

A közeljövőben akötvényesek kártalanítására kerül sor, ami egyben azt is jelenti, hogy a zöld-fehér klub stadionját – amely az ország egyetlen magántulajdonban lévő arénája – is értékesíthetik. 

Fotó: MTI

Az sem elképzelhetetlen, hogy az állam megvásárolja az ETO Parkot, ezzel könnyítve a gárda anyagi nehézségein.

Szabados Gábor sportközgazdász a Bors kérdésére elmondta, egyelőre rengeteg a bizonytalan tényező.

“Elképzelhető, hogy a cégcsoporton belül rekeszelni tudják a problémát, a további cégek működése nem kerül veszélybe, így azok továbbra is támogathatják a fociklubot. Szinte biztos, hogy az ETO nem megy tönkre. Lehet, hogy csökkenteni kell a klub költségvetését, ami a kiadások racionalizálásával, fizetéscsökkentésekkel járhat” – nyilatkozott a szakember.

Az üggyel kapcsolatban idáig Bende Gyöngyi, a Quaestor-csoport kommunikációs igazgatója és a csoport elnök-vezérigazgatója, az ETO tulajdonosa, Tarsoly Csaba sem szólalt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik