orbán viktor (orbán viktor)
Foci

Orbán Viktor új Vasas-stadiont szeretne

A miniszterelnökkel tervezett találkozón dől el, végül milyen futballstadionja lesz a Vasasnak.

Orbán Viktor lelátókkal körbezárt stadionban gondolkodik, a minta az MTK-aréna lehet, 5 ezres befogadóképességgel, a beruházás jövő nyáron indulhat – mindezt Markovits László, a Vasas elnöke mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„A miniszterelnöki találkozót már nagyon várjuk, ott kerülhet véglegesítésre az a  keretösszeg, amiből a Vasas az állami tulajdonú létesítményeit fejlesztheti 2020-ig. Fel szeretnénk újítani a kézilabdacsarnokot, és kész terveink vannak a Kubala Akadémia kiszolgáló épületére. Mindkettőre, közel két éve jogerős építési engedélyünk van. A labdarúgó edzőcentrumunkat hét éve újítottuk fel, azóta amortizálódott erősen. Ez is prioritás a klubnál, nemcsak stadionban gondolkodunk” – jelezte a műsorban a Vasas-vezető.

Fotó: MTI

Markovits László a stadionépítésről elmondta: ”Ezen a nyáron aligha kezdik még bontani a Fáy utcai focistadiont, szerintem a kormányhatározat után 8-10 hónap kell majd a beruházás előkészítésére, vagyis az építkezés legkorábban jövő nyáron kezdődhet. Szezon közben nem lenne szerencsés a csapatot költöztetni, de ezt majd a futballklub befektetőjével egyeztetjük. Az új stadion az egész Vasas-családnak épül, hasonló méretű lehet, mint az új MTK-aréna. A miniszterelnök úr már megfogalmazta, hogy szeretné és lehetőség van arra, hogy lelátókkal körbezárt stadion épüljön. Ebben az esetben 5 ezres stadionunk mindenképpen lesz, de legalább ilyen fontos tervünk egy új füves edzőpálya építése is mellette.”

„Hogy a miniszterelnök úr most újra Vasas-drukker lett? Március 16-án lesz 104 éves a klub, s szerintem tévhit, hogy Orbán Viktor a Vasast nem szereti, mint ahogy az is, hogy ez egy kommunista egyesület lenne – természetesen vannak baloldali gyökerei, melyeket nem tagadunk meg, hiszen munkásemberek alapították az egyesületet. De szerintem butaság 2015-ben arról beszélni, hogy a Vasas bal- vagy jobboldali klub: mindenféle szemléletű emberek közössége alkotja a Vasas családot, amely így egységben tud sikeres lenni” – hangsúlyozta a Vasas elnöke.

Ajánlott videó