Foci

Döntetlen a párizsi rangadón, megúszta a vereséget a Bayern

Paris Saint-Germain (paris saint germain, )
Paris Saint-Germain (paris saint germain, )

A BL-nyolcaddöntő keddi mérkőzésein a PSG és a Chelsea 1-1-re végzett egymás ellen, míg a Bayern München a Sahtar Donyeck vendégeként ért el döntetlent.

Az angol bajnokság listavezetője a csoportkör után Párizsban volt érdekelt, ám arra, hogy az odavágó milyen eredménnyel zárul, tippelni sem lehetett, hiszen két azonos képességű együttes nézett farkasszemet a gyepen. A Chelsea-nek nagyon fekszik idegenben a védekezés, míg a PSG hiába áll nagy nevekből, a francia bajnokságban nem sziporkáznak, sokszor végeznek döntetlenre.

Ennek tükrében nem volt meglepetés az első félidő forgatókönyve: a vendégek bebetonozták magukat a kapujuk elé, a hazaiak pedig nyomtak, nyomtak, de gól nélkül. A 36. percben aztán váratlanul vezetést szerzett a Chelsea, Ivanovic fejese után, az angolok így pláne nem volt sürgős a továbbiakban.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A PSG-nek viszont igen, rohamoztak is nagy erőkkel, de egyenlíteni csak a második félidőben tudott Cavani. A pálya ezt követően felborult, a Chelsea szinte el sem jutott az ellenfél tizenhatosáig, Ibráék viszont számtalan helyzetet elpuskáztak, vagy ha másképp közelítjük meg, Courtois mindent megfogott, amit csak lehetett.

Így a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, ami egyértelműen a Chelsea-nek kedvez a visszavágón.

A játéknap másik mérkőzésén a Shaktar Donyeck és a Bayern München találkozott, semleges helyszínen az ukrán helyzetre való tekintettel.

A nyolcaddöntő odavágóját hiába rendezték meg Lvivben, így is toronymagas esélyes volt a német alakulat, ám csalódást okoztak, hiszen igazán veszélyes helyzetük alig akadt, a találkozót emberhátrányban fejezték be és a mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani.

A 0-0 persze nem rossz eredmény, hiszen elképzelhetetlen, hogy a Bayern ne lőjjön gólt majd saját pályáján, ám akár már az első meccsen megnyugtató előnyt szerezhettek volna a folytatásra.

A BL szerdai játéknapján a Basel a Portóval, míg a Schalke a Real Madriddal méri össze erejét.

Eredmények – Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, odavágó

Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Cavani (54.), illetve Ivanovic (36.)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Bayern München (német) 0-0
Piros lap: Xabi Alonso (65., Bayern München)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik