Foci

Aprópénzért focizott az ismeretlen Beckham

David Beckham szerződés (david beckham, )
David Beckham szerződés (david beckham, )

Bár David Beckham kapcsán gyakran előkerültek a gigászi fizetésekről szóló pletykák, arra csak most derült fény, hogy volt, amikor alig jutott valami az angol játékosnak. A Preston North End csapatánál például heti 400 fontot keresett a későbbi legenda.

Húsz évvel ezelőtt a Manchester Unites egy hónapra kölcsönadta David Beckhamet a Preston North End együttesének. Ez alatt az egy hónap alatt a játékos fizetése egy kissé megcsappant.

 Talán el sem hinnénk, ha nem látnánk: Beckham prestoni szerződése
Fotó: Eurosport

Az 1995-ös szezonban került a Preston gárdájához a középpályás, ahol heti 400 fontot keresett: ez jelenlegi árfolyamon 160 ezer forint. Amennyiben be tudta magát verekedni a kezdőcsapatba, úgy plusz 50 font jutalmat kapott meccsenként.

Érdekes megemlíteni, hogy számos játékos és menedzser is megfordult mind a két csapatban, többek között Sir Bobby Charlton, David Moyes, Tommy Docherty, Brian Kidd és Sir Alex Ferguson fia, Darren Ferguson is.

Az iménti hírnek az adott apropót, hogy a két csapat hétfőn este egymásnak feszül az angol FA Kupában. A sorozatban már több nagyágyú is kihullott – az Everton, a Chelsea és a Manchester City sincs már versenyben -, így a Vörös Ördögöknek is be kell vetni mindent a sikerért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik