Foci

10-15 millió euróért eladó az Újpest

roderick duchatelet,  (roderick duchatelet, )
roderick duchatelet,  (roderick duchatelet, )

A lehetséges vevő ezúttal Győri Tibor névre hallgat, aki Orbán Viktor miniszterelnök korábbi tanácsadója.

Többször beszámoltunk róla, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest belga tulajdonosa a háttérben szép csendben tárgyalásokat folytat a klub értékesítéséről. A tulajdonos azért válna meg a patinás labdarúgó klubtól, mert érzése szerint nem egyenlő a versenyhelyzet Magyarországon, hisz, amíg ő tisztába tette a klubot, saját pénzen, piaci alapon próbálja működtetni, addig mások jelentős önkormányzati, vagy állami cégektől érkező támogatásokat kapnak – az MLSZ Fegyelmi Bizottságának folyamatos büntetéseiről már nem is beszélve.

A hír kiszivárgása óta megy a találgatás, ki lehet a titokzatos magyar befektető. Szóba került Töröcskei István vagy a klub tisztába tételében jelentős segítséget nyújtó Vályi-Nagy Vilmos neve is, de ezeket később cáfolták az érdekeltek. Az nso.hu több helyről megerősített információra hivatkozva most azt írja, hogy az első számú érdeklődő Győri Tibor, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi tanácsadója

Az nso.hu számításai szerint a klubot 2011 októberétől működtető üzletember újpesti befektetése nagyjából tízmillió euró lehet és mivel az elmúlt három év csak vitte a pénzt és a közeljövőben is ezt a tendenciát látja, nagyjából ekkora összegért vagy némi haszonnal szeretni túladni tulajdonán. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik