Foci

Nevetséges a 100 millió forint Dárdaiért

Szabados Gábor sportközgazdász szerint egy esetleges Eb-szerepléssel bőven megtérülne a Dárdai-üzlet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a német B.Z értesülései szerint az MLSZ 100 millió forintot fizet a Herthának azért, hogy elengedje Dárdai Pált a válogatott soron következő Eb-selejtezőire.

Szabados Gábor úgy véli, a szakember megéri a pénzét, ráadásul ha kijutunk a kontinensviadalra, akkor még profitálhat is belőle a magyar szövetség.

“Ez a nagyságrend nevetségesen alacsony, ha azt nézzük, hogy egy Hertha-szintű Bundesliga-klubnak több tízmillió eurós a büdzséje. Befektetésként is felfoghatjuk a Dárdaiért járó összeget, hiszen a válogatottat körülvevő pozitív hangulat konzerválódik” – nyilatkozott a Blikknek a sportközgazdász.

 Fotó: MTI

Hozzátette, a magyar futballnak égető szüksége van az Eb-részvételre.

“A focinkra irányulna a figyelem, nőne a szponzorok adakozó kedve, nem is beszélve a televíziós bevételekről, és akár még az NB I-es meccsek nézőszáma is emelkedhet. Ráadásul az európai szövetség bőségesen honorálja a résztvevő csapatokat, ha a válogatott Dárdaival eljutna Franciaországba, többszörösen jönne vissza a kifizetett pénz” – mondta.

A 2012-es Eb-n az európai szövetség átszámítva körülbelül két és fél milliárd forintot fizetett a részvételért, ehhez jöttek a különböző búnuszok, így a csoportban szerzett pontokért és a továbbjutásért is busás összeg jár. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik