Foci

Francia védőt igazolt a Videoton

A 31 esztendős Rémi Maréval 1+1 éves szerződést kötött a székesfehérvári labdarúgócsapattal.

Rutinos, a védelemben és a középpályán is bevethető játékossal erősítette meg keretét az OTP Bank Liga listavezetője. Rémi Maréval többnyire francia és belga klubokban szerepelt (a legtöbb időt a Nants-nál töltötte, három évet), de megfordult Angliában és Izraelben is, legutóbb épp azt a Maccabi Tel Avivot erősítette, amelyet irányított a korábban a Vidinél is edzősködő Paulo Sousa. Egyszer Martinique válogatottjában is szerepelt.

„Amit eddig láttam a klubnál és a városban, az nagyon tetszett, de egyelőre még nem volt időm mélyebben megismerni az országot, az itteni kultúrát. Tudom, hogy a Vidi UEFA Kupa-döntőt játszott 1985-ben a Real Madrid ellen, és 2012-ben, az Európa Ligában már játszottam is a Vidi ellen a Gent játékosaként. Az akkor nem volt egy jó élmény, hiszen oda-vissza kikaptunk. Itt is bizonyítani akarom, hogy jó játékos vagyok, remélem, segíteni tudok a csapatnak, hogy a céljait elérje, vagyis megnyerje a bajnokságot, utána pedig a nemzetközi porondon is jól teljesítsen” – mondta a vidi.hu-nak a ballábas játékos.

Burcsa Győző klubigazgató elárulta, a kiválasztásnál fontos volt, hogy olyan játékos érkezzen, aki hamar be tud illeszkedni és adott esetben a nemzetközi porondon is a segítségére lehet a csapatnak.

Videó – Még a Nantes színeiben egyszer hatalmas gólt lőtt a Marseille-nek (sajnos elég rossz a képminőség):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik