Foci

Megvan a Barcelona kizárásának első áldozata

Miután a Nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a katalán klub fellebbezését, így 2016-ig nem igazolhatnak játékost a gránátvörös-kékek. A bejelentés után kirúgták Andoni Zubizarreta sportigazgatót.

A klub közleménye szerint Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke úgy döntött, hogy felbontja Zubizarreta szerződését, aki azonnali hatállyal elhagyta a csapatot.

“A klubelnök a katalánok nevében köszönetet mond Andoni Zubizarretának a munkájáért, az elkötelezettségéért és a profizmusáért, amit az elmúlt négy évben mutatott” – írja a Barcelona honlapja.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Mint ismert, a Barcelonát azért zárta ki két átigazolási időszakból a FIFA, mivel a klub több ízben megsértette a fiatalkorú játékosok regisztrációjára vonatkozó szabályokat. A gránátvörös-kékek hiába fordultak a Sportdöntőbizottsághoz, a fellebbezésüket elutasították, így egy darabig nem érkezik új játékos a Camp Nouba.

A spanyol Marca korábban megírta, hogy Zubizarreta napjai meg vannak számlálva, mivel Bartomeu többé már nem tudott bízni a sportigazgatóban, és nem titkoltan elkezdett mást keresni a helyére.

A lap úgy tudja, az egyik legfőbb jelölt a munkakör betöltésére a csapat korábbi ikonja, Carles Puyol, ám az egykori védő hétfőn Facebook-oldalán közölte: ő is távozik a klub kötelékeiből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik