Foci

Jó hír Buzánszky Jenőről

buzánszky jenő (buzánszky jenő)
buzánszky jenő (buzánszky jenő)

Javult az állapota az Aranycsapat legendás labdarúgójának, akit december 12. óta az esztergomi kórházban ápolnak.

Fia, Ifj. Buzánszky Jenő kedden arról számolt be a FourFourTwo.hu-nak, hogy édesapját már nem az intenzív osztályon, hanem a belgyógyászati osztályon kezelik. Hozzátette: a legendás játékos szervezete nagyon legyengült, hangulata ingadozó, az ünnepek alatt napokon át jobbára csak aludt, hétfőn azonban, amikor az intenzív osztályról a belgyógyászatra költöztették, a korábbiakhoz képest kimondottan jó hangulatban volt.

A portál beszámolója szerint az olimpiai bajnok sportembernek továbbra is nehezére esik a beszéd, mivel a lélegeztetőgép megviselte a torkát, ám egyre többet próbál kommunikálni. Fia elmondta, apja egy-egy falatot már elfogyaszt és időnként iszik néhány kortyot az ágya mellé készített fröccsből.

A 89 éves Buzánszky Jenő az Aranycsapat alapembere volt, így játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, amelyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik