Foci

Egy lista, melyen a Diósgyőr a legjobb, a Barca az utolsó

A spanyol sport.es statisztikái alapján Európában az átlagmagasságot figyelembe véve a Barcelona a lista végén kullog, míg az élen a Diósgyőrt találjuk.

A keretek magasságát figyelembe véve meglepő, de a katalán sztárcsapatban futballozik a legtöbb alacsony labdarúgó: ez átlagban 177,3 centiméter jelent.

A gránátvörös-kékeknél Pedro és Xavi mindössze 167 és 170 centisek, így nem meglepő az utolsó hely. A Barcát Európában ilyen szempontból csak AEL Limasszol tudja megszorongatni 177,7 centis átlagmagassággal.

 Fotó: sport.es

Kissé meglepő, de Európában a ranglista élén egy magyar klubot, mégpedig a Diósgyőri VTK-t találjuk: a piros-fehérek a kimutatások alapján 186,3 centivel foglalják el ezt az előkelő helyet.

A keretet végignézve nem is csodálkozunk, hiszen a miskolciaknál szinte mindenki eléri a 180 centit, de többen is 190-et, sőt, a két métert is: a két kapus, Antal Botond (201 cm), Ivan Rados (195 cm), a védelemben (William Alves (192 cm), a középpályán Elek Ákos (193 cm), míg a támadósorban Bacsa Patrik (192 cm), Georges Griffiths (195 cm) és Takács Tamás (196 cm).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik