Foci

Az ünnepek alatt sem lazítanak az angol csapatok

Eljero Elia (eljero elia)
Eljero Elia (eljero elia)

A Southampton, a Tottenham Hotspur és a Swansea is új igazolást jelentett be.

Az idény második felében a Southamptonban futballozik Eljero Elia, aki 2010-ben ezüstérmes volt a világbajnokságon a holland válogatottal. A 27 éves szélső egyelőre kölcsönbe kerül a Werder Brementől a Premier League-ben szereplő csapathoz, de a megállapodás értelmében hosszabb távú együttműködés is elképzelhető közöttük.

Elia korábban játszott a ADO Den Haagban, a Twentében, a Hamburgban és a Juventusban. A válogatottban 28 alkalommal lépett pályára.

A Southamptonban – amely 17 forduló után az ötödik helyen áll a tabellán – a következő hetekben nem számíthatnak a térdműtétje után lábadozó angol Jay Rodriguezre, valamint az Afrika Kupára elutazó szenegáli Sadio Manéra, ezért vált szükségessé egy támadó szerződtetése.


Eljero Elia kölcsönbe érkezik a Southamptonhoz
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Januárban csatlakozik a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához DeAndre Yedlin. Az Egyesült Államok válogatottjának 21 éves védőjével már augusztusban megkötötte a négy évre szóló szerződést a londoni klub azzal, hogy az észak-amerikai bajnokságot (MLS) még befejezheti a Seattle Soundersszel.

“DeAndre fiatal játékos, de már szép eredményeket ért el az MLS-ben és nagy lehetőségek vannak benne” – indokolta Mauricio Pochettino, a Tottenham argentin vezetőedzője, miért volt fontos a tengerentúli futballista megszerzés, aki eddig tízszer lépett pályára az amerikai válogatottban, mellyel részt vett az idei világbajnokságon.

A portugál Nelson Oliveirával igyekszik megerősíteni keretét az angol labdarúgó-bajnokságban jelenleg nyolcadik helyezett Swansea City. A 23 éves, 14-szeres válogatott támadó kölcsönbe érkezik a walesi együtteshez az idény második felére a Benficától, amely már korábban is kölcsönadta őt a Rio Avénak, a Pacos Ferreirának, a Deportivo La Corunának, legutóbb pedig a Rennes-nek.

A Swansea Cityben az elefántcsontparti Wilfried Bonyt kell pótolnia, aki az év elején az Afrika Kupán vesz részt, és emiatt akár hat bajnoki mérkőzésről is hiányozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik