Foci

250 millió eurójába került Suárez a Barcelonának

Luis Suárez (luis suárez, )
Luis Suárez (luis suárez, )

Ahhoz, hogy Luis Suarez a katalánokhoz igazolhasson több mint negyedmilliárd eurót kellett előteremtenie a klubnak. Nem úszta meg sokkal olcsóbban a Manchester United sem a DI Maria transzfert.

A goal.com számításai szerint több mint 250 millió eurójába került Luis Suarez a Barcelonának. A portál úgy végezte számításait, hogy az átigazolásai összegen túl az aláírási pénzt, az ügynöki jutalékot, illetve a játékos jövőbeni fizetését is összeadta.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A nyári átigazolási lista első helyén az uruguayi Luis Suarez áll, aki a Liverpoolt hagyta ott a Barcelona kedvéért. A portál számításai szerint 252 millió eurójába került a katalán gárdának a játékos megszerzése. 

A dobogó második fokán Angel Di Maria található, aki nyáron Madridból tette át a székhelyét Manchesterbe. A “vörös ördögök” összesen 241 millió eurót öltek bele a szélső megszerzésébe.

Ez a két igazolás messze kiemelkedik a többitől, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a harmadik helyen James Rodriguez igazolása “mindössze” 169 millió eurót emésztett fel.

A negyedik és ötödik helyen ismét angol klubok találhatóak, hiszen az Arsenalnak Alexis Sanchez megszerzése 143 millió, míg a Manchester Unitednek Luke Shaw leigazolása 131 millió euróba fájt.

A lista további szereplői: Diego Costa, Cesc Fabregas, Juan Mata, David Luiz és Eliaquim Mangala.

Az adatokból kiderül tehát, hogy a tíz legtöbb pénzt felemésztő igazolás közül hetet az angol bajnokságban futballozó csapatok hajtottak végre. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy Diego Costa, Alexis Sanchez vagy éppen Angel Di Maria megérte-e a pénzét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik