Foci

Az milyen már, amikor pont Balotelli a rasszista?

Balotelli(650x433).jpg (balotelli)
Balotelli(650x433).jpg (balotelli)

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálatot indított az FC Liverpool olasz válogatott csatára ellen, mert a futballista rasszista és antiszemita témájú posztot tett közzé az Instagram közösségi oldalon.

A brit média jelentései szerint a 24 éves támadó ugyan 15 perccel azután, hogy feltette a bejegyzést – amellyel kapcsolatban a Liverpool szóvivője azt mondta a BBC-nek, hogy a klub teljes mértékben elhatárolódik tőle – már törölte is. 

 
Balotelli a saját instagram oldalára ilyen és ehhez hasonló polgárpukkasztó fotókat tölt fel – most kicsit túl lőtt a célon
Forrás: instagram 

“El fogunk beszélgetni a játékossal az ügyről” – fedte meg a Pool szóvivője. Hogy ez az elbeszélgetés mit takar pontosan azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk. Ami tény, Angliában a rasszizmus, antiszemitizmus főbenjáró bűnnek számít, irtják, mint budiban a legyet.

Balotelli Instagram bejegyzésén amúgy a videojátékhős Super Mario látható az alábbi szöveggel: „Ne légy rasszista! Legyél olyan, mint Mario! Ő egy japán ember által megalkotott olasz vízvezeték-szerelő, aki angolul beszél, és úgy néz ki, mint egy mexikói. …úgy ugrik, mint egy fekete ember, és úgy ragadja meg a pénzérméket, mint egy zsidó.”

Balotelli korábban így tréfálkozott az őt csúfoló szurkolókon
Forrás: instagram 

Balotelli kedden délelőtt bocsánatot kért. Jelezte: szeretett volna humorral fellépni a rasszizmussal szemben, de már megértette, hogy éppen az ellenkező hatást váltotta ki a posztja, és elnézést kér, ha bárkit is megbántott. Biztos, ami biztos a Twitteren azért tett egy újabb posztot az őt kritizálóknak: „Az anyám zsidó, szóval mindannyian befoghatjátok”.

Balotelli augusztusban igazolt a Liverpoolhoz. Azóta kilenc bajnoki meccsen viselte a Vörösök mezét, de gólt csak egyet rúgott, azt is a Ligakupában. A szurkolók egyre inkább utálják, a brit bulvármédia folyamatosan támadja, így nem jósolunk neki sok jót. Meglehet, a téli átigazolási időszakban már el is hagyja a szigetországot, mert már mi is írtuk, mindezekért újra Olaszország felé kacsingat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik