Foci

Agüero jobb lehet, mint Messi és Ronaldo

Manuel Pellergrini, a Manchester City vezetőedzője elmondta, hogy Sergio Agüero lehet majd a világ legjobb játékosa. A tréner szerint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo még jobb, mint a csatár, ám ez a jövőben könnyen változhat.

Sergio Agüero idén már 17 gólt szerzett a Manchester City színeiben, köztük egy mesterhármast a keddi Bayern München elleni BL-találkozón. A City trénere, Manuel Pellegrini szerint nem elképzelhetetlen, hogy a csatár jobb lesz, mint Messi és Ronaldo, így ő lehet a világ legjobb játékosa.

Agüero egy topjátékos. Egy nagyon fontos eleme az angol bajnokságnak és örülök, hogy nálunk játszik” – mondta Pellegrini egy sajtótájékoztatón.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Mindig próbálom vele elhitetni, hogy ő lehet a világ legjobbja, hiszen minden képessége adott ehhez. Biztos vagyok benne, hogy jelenleg a világ öt legjobbja között van. Nem hiszem, hogy jobb lenne Messinél vagy Ronaldónál, de jobb lehet náluk. Teljesen más az egész csapat, ha ő pályán van” – mondta a City trénere a 26 éves csatárról.

A Manchester City rangadót játszik a hétvégén, hiszen a második Southamptonhoz utaznak Pellegriniék. A manchesteri csapat 2003 óta nem tudott nyerni a Szentek ellen idegenben, ám a hazaiaknál sok a sérült, ami esélyt adhat a rossz sorozat megszakítására.

A Southampton egy remek csapat, teli remek játékosokkal, akik fantasztikusan is tudnak együtt játszani. Az ellenfél elveszítette négy vagy öt fontos játékosát, ám így is roppantul erősek. Nehéz mérkőzésre számítok” – mondta Manuel Pellegrini.

A Citynél Edin Dzeko, David Silva és Aleksander Kolarov kénytelen kihagyni a találkozót. A hírek szerint a bosnyák csatár a jövő héten már játékra alkalmas lesz, míg David Silva esetében nem léptek fel komplikációk a sérülésével kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik