Foci

Torinóban dől el a Juve sorsa, élet-halál meccs vár a Poolra

A Juventus és az Atlético Madrid is nyert soron következő BL-találkozóján, míg a Liverpool csak ikszelt a Ludogets Razgrad vendégeként.

Az A jelű négyesben az eddig négyből három mérkőzését megnyerő tavalyi döntős Atlético Madrid hazai pályán fogadta az Olympiakos csapatát.

A spanyolok már az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát, Garcia és Mandzukic góljaival már 2-0-ra vezettek 45 perc elteltével a Matracosok. A folytatásban a horvát támadó még kétszer volt eredményes, így alakult ki a 4-0-s végeredmény.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Juventus a svéd Malmö vendégeként lépett pályára, de az első játékrészben nem sikerült megszerezni a vezetést a torinóiaknak.

A fordulást követően Llorente jutatta előnybe a vendégeket, majd a hajrában Tevez szerezte meg a második, győzelmet érő találatot a Juvénak. Maximiliano Allegri fiainak legalább kettővel győzni kell az utolsó körben az Atlético ellen hazai pályán, ha a csoport élén szeretnének továbbjutni.

A B jelű négyesben a már továbbjutó Real Madrid az eddig jó teljesítményt nyújtó Basel vendégeként lépett pályára.

A királyi gárda kissé meglepő módon mindössze egyetlen góllal múlta felül a svájci gárdát, az első félidőben Ronaldo volt eredményes, így a címvédő biztosan csoportelsőként lép tovább.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A másik mérkőzésen a Ludogorets hamar vezetést szerzett a Liverpool ellen hazai környezetben, a szigetországiak azonban előbb Lambert góljával egyenlítettek, majd Henderson révén a vezetést is átvették még az első felvonásban.

A folytatásban úgy tűnt, a bolgárok nem tudnak pontot menteni vendéglátóként, a hajrában Terziev azonban mégis betalált, ezzel döntetlenre mentve a találkozót.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

A csoport:

Atlético Madrid (spanyol)-Olympiakosz (görög) 4-0 (2-0)
gólszerzők: Raúl García 9., Mandzukic 38., 62., 65.

Malmö (svéd)-Juventus (olasz) 0-2 (0-0)
gólszerzők: Llorente 49., Tévez 85.

B csoport:

Basel–Real Madrid 0-1 (0-1)
gólszerző: C. Ronaldo 35.

Ludogorec–Liverpool 2-2 (1-2)
gólszerzők: Dani Abalo 3., Terziev 88., ill. Lambert 8., Henderson 37.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik