Foci

Alibiztek a játékosok, balhé lett belőle

Feldühödött szurkolók lepték el a pályát az Elefántcsontpart-Kamerun focimeccs után.

Történt, hogy a két együttes szerdán találkozott az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében. Mind a két válogatottnak megfelelő eredmény volt a döntetlen ahhoz, hogy továbblépjenek a csoportból és az összecsapás tulajdonképpen egy nagy helyzetet hozott, Yaya Touré lövése után kellett a gólvonalról menteni. A vendég kameruniak ráadásul tíz emberrel fejezték be a meccset.

A ráadás percekben már egyik együttes sem erőltette meg magát, csak a lefújást várták. Jött is a megváltást jelentő hármas sípszó, a vége 0-0 lett, a két csapat kéz a kézben jutott ki az ANK-ra.

Videó – A mérkőzés utolsó percei:

Arra is gondolhatnánk, hogy mindenki boldog volt, de az abidjani stadion közönsége nem tolerálta mindezt, mivel boros árat fizettek a meccsbelépőért. Feldühödött szurkolók hada lepte el a pályát és kérte számon a játékosokat (Gervinhoról a gatyáját is le akarták szedni), kettétörték az egyik kapufát és a rendőrökkel is volt egy kis csetepaté.

Elefántcsontpart és Kamerun alibije ellenére a csoportból továbbjutott a Kongói Demokratikus Köztársaság is, mint legjobb csoportharmadik.

Videó – A meccs után ellepték a szurkolók a pályát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik