Foci

Olasz-horvát: utcai harc és letartóztatások

A horvát szövetségi kapitány szégyelli magát és elnézést kért az olaszoktól. 16 horvát szurkolót vettek őrizetbe.

Az olasz rendőrség 16 horvát randalírozó szurkolót állított elő, akik miatt tíz percre meg kellett szakítani a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének vasárnapi rangadóját Milánóban. Horvát szurkolók petárdákat és füstbombát dobáltak be a pályára, majd a rendbontást a meccs után is folytatták a stadionon kívül. A drukkerek több tucat kocsit rongáltak meg és sok járókelőt megtámadtak.

A rendőrség megpróbálta őket megfékezni, így utcai összecsapásra is sor került. A vendégszurkolók füstbombákkal és különféle tárgyakkal dobáltak meg az olasz rendőröket. A rendőrség 16 horvát drukkert vett őrizetbe, akiket a nap folyamán a milánói bíróság elé állítanak.

Niko Kovac, a horvát válogatott irányítója a Jutarnji List horvát napilapban elkeseredettségének adott hangot a történtek miatt.

“Elveszítjük a tekintélyünket a világban, nagyon szégyellem magam, és elnézést kértem az olaszoktól!” – mondta a játékos.

A horvát együttes 63 ezer néző előtt 1-1-es döntetlent játszott Olaszországgal, és így megtartotta vezető helyét a csoportjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik