Foci

A játékosok azt akarják, Dárdai maradjon a kapitány

Mindenki azt szeretné, ha Dárdai Pál maradna a szövetségi kapitány - mondta a finnek elleni meccs után Tőzsér Dániel, a magyar válogatott tagja.

Péntek este ha nem is szép játékkal és lehengerlő teljesítménnyel, de 1-0-ra legyőztük a finneket, így bejött Dárdai terve: három Eb-selejtezőn hét pontot gyűjtött nemzeti csapatunk.

A kapitány csak erre a három tétmeccsre – a románok, a feröeriek és a finnek ellen – vállalta a kinevezést, bár az utóbbi hetekben egyre többször esett szó arról, hogy az MLSZ-nek szerződést kell hossabbítania Dárdaival.

 Fotó: MTI

A játékosok is ezen a véleményen vannak, ezt most Tőzsér Dániel nyíltan el is mondta a lefújás után.

“Élmény, pozitív hozzáállás, csak nagy szavakban tudok beszélni arról, amit csapatként nyújtottunk. Nem szabad kiemelni senkit, ez nem az a mérkőzés volt, hanem megmutattuk, hogy erős csapatunk van itt, Magyarországon. Tudtuk, hogy győzni kell, számítottunk rá, hogy így fog alakulni a meccs. Nem voltunk türelmetlenek, az első és a második félidőben is megvoltak a helyzeteink, az utolsó passzokban hiányzott a pontosság. Szervezettségben és küzdőszellemben voltunk jobbak. Szerintem mindenki szeretné, ha maradna a kapitány, reméljük, így lesz” – mondta a középpályás.

“A szurkolók is megértették, hogy bizonyos mérkőzésen olyan taktikát kell alkalmaznunk, hogy a végén tudjunk, ha kínkeservesen is, de nyerni. Nem szabad még hazai pályán sem mindenkinek nekimennünk. Amit elterveztünk, az történt meg. A meccs előtt is azt mondtam, ha ezt megnyerjük, visszajövünk a csoportban. Vannak még nehéz meccseink, de jó irányba indultunk el. A végsőkig fogunk küzdeni!”

Idén már csak egy oroszok elleni barátságos meccs vár a válogatottra, márciusban viszont Eb-selejtezőn a görögöket fogadjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik