Foci

Döntetlent játszott az Újpest, újra dobogós a Paks

A lila-fehérek hazai pályán csak egy pontot gyűjtöttek a Puskás Akadémia ellen, míg a Paks simán verte a Pápát az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

A fordulót megelőzően a tabella harmadik helyén álló újpestiek az idáig felemás teljesítményt nyújt felcsútiakat látták vendégül a Szusza Ferenc Stadionban.

Az első játékrész nem hozott túl nagy izgalmakat, a térfélcserét követően azonban felpörögtek az események. Két perccel a kezdést követően Szakály bólintott a hazai kapuba, majd a vendéglátó rögtön a középkezdés után Simon góljával egyenlített.

A hajrában meddő mezőnyfölényben futballozott a fővárosi gárda, de csak a kapufát tudták kétszer is eltalálni Nebojsa Vignjevic fiai, így pontosztozkodás lett a vége.

 Simon lőtte az Újpest egyenlítő gólját
Fotó: MTI 

A szezont felettébb jól kezdő Paks a Pápát látta vendégül szintén 16 órás kezdéssel.

A két csapat közti pontkülönbség az első félidőben nem látszott meg a felek között, a pápai gárda teljesen egyenrangú partnere volt a hazaiaknak.

A vezetést ennek ellenére a Paks szerezte meg a játékrész ráadásában, Báló értékesítette a játékvezető által megítélt tizenegyest.

Innentől nem volt kérdés, melyik csapat gyűjti majd be a három pontot, a folytatásban előbb Haraszti duplázta meg a paksiak előnyét, majd a hajrában Bor állította be a 3-0-s végeredményt.

Eredmények – OTP Bank Liga, 14. forduló:

Újpest FC-Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Vad II.
   
Újpest FC: Balajcza – Nego, Litauszki, Vadász, Forró (Suljic, 73.) – Nagy I. G., Stanisavljevic (Ojo, 66.) – Bardhi (Kosovic, 87.), Vasiljevic, Balogh B. – Simon K.

Puskás Akadémia: Danilovic – Margitics (Lorentz, 59.), Vaszicsku, Tar, Kelic, Gohér – Czvitkovics, Szakály D., Polonkai (Szélesi, 84.) – Lencse (Harsányi, 69.), Tischler

gólszerzők: Simon K. (48.), illetve Szakály D. (47.)

piros lap: Vaszicsku (87.)

sárga lap: Vasiljevic (88.), illetve Vaszicsku (62., 87.), Lencse (66.), Kelic (66.)

MVM-Paks – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)
Paks, 1000 néző, v: Németh Á.
   
MVM-Paks: Molnár P. – Vági, Kovács G., Gévay, Báló – Bertus, Tamási, Kulcsár D. (Bor, 87.), Kesztyűs (Nagy R., 72.), Hahn (Kiss T., 59.) – Haraszti

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Jagodics – Király (Kenesei, 66.), Coroian, Csilus, Zulevs – Popin, Benkő (Florean, 72.)

gólszerzők: Báló (45., 11-esből), Haraszti (68.), Bor (90.)

sárga lap: Vági (48.), Kiss T. (66.), Báló (85.), Nagy R. (89.), illetve Csilus (53.), Jagodics (70.), Coroian (84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik