Foci

Otromba módon kitoltak a futballszurkolókkal

Skandallum. A kispesti klub kizárta a péntek esti bajnokijáról a semleges szurkolókat. Azzal, hogy csak Honvéd, vagy Fradi klubkártyával rendelkező nézőket enged be, lényegét tekintve ignorálta a Magyar Labdarúgó Szövetség Futballkártyáját. Aki semleges szurkoló, egyszerű labdarúgás szerető ember, az megszívta.

Ők előre szóltak. Pedig én balga ki akartam menni a Honvéd-Fradira, de kiderült, nem tudok. Két napja virít a Honvéd honlapján a felhívás, hogy engem, mint semleges szurkolót, mezei futballszeretőt nem engednek be.

 

Mint látható, én voltam az 542. olvasó, aki olvasta a közleményt e cikk születéséig. 

Hamarjában leesett a tantusz, hogy a fenti öt mondat annyit tesz, csak Fradi és Honvéd klubkártyával lehet jegyet váltani az esti meccsre, ergo kenhetem a hajamra a kiváltott MLSZ-Futballkártyámat.

Márpedig én péntek este meccset akarok nézni, és nem a tévében! Biztosan félreértettem valamit, mondom magamnak konokul és már tárcsázom is a Bozsik-stadion számát. Kérdésemre a titkárnő Dudás urat kapcsolta, aki aggódó értetlenkedésemre szabadkozva bár, de megerősítette, bizony, ha nincs Fradi, vagy Honvéd kártyám, akkor sajnos nekem ma nem osztanak jegyet…

“Úgy tudom, a biztonsági értekezleten úgy határoztak, hogy nem engednek be a mérkőzésre olyan szurkolót, akinek Futballkártyája van. Ugyanis előfordulhat, olyan zöld-fehér ultra, aki a Fradi kártyáján kívül rendelkezik MLSZ kártyával is, és így akar bejutni a Honvéd szurkolók köző és ott balhét okoz. De kérem, hívja Simon Zoltán sajtófőnök urat, ő tud pontosabb felvilágosítást adni” – igazított útba rendkívül udvariasan Dudás úr. 

 
Honvéd, Fradi klubkártya, kontra MLSZ futballkártya
Forrás: mlsz.hu 

Újabb telefon, és Simon úr már közli is, hogy a rendőrség határozott így, majd Gács ügyvezető úrhoz irányít, mondván, meccs előtt sok a dolga. Végül is már csak három óra van a kezdősípszóig… Gács urat már nem hívtam fel. Elment a kedvem…

Ellenben Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője kérdésemre úgy fogalmazott, bár a Futballkártya alapvetésben minden Magyarországon rendezett labdarúgó mérkőzésre belépést biztosít a jegyvásárlást követően, de kirívó esetben a futballszervezőnek jogában áll ezt a döntést meghozni.

Hogy mitől kirívó eset e 17 fokos péntek este, a kispesti rendezők mitől félnek, azt ne kérdezzék. A Honvéd ultrái ugyanis már majd két éve megtagadták a haza mérkőzésre járást, azóta csak idegenbe, vagy még oda sem járnak, mert nekik hamarabb elegük lett George F. Hemingway tulajdonos intézkedéseivel, minthogy a szurkolói kártyát bevezette volna az MLSZ. A Bozsik-stadionba így jobbára nagyjából ás átlagosan 5-600 szurkoló foglal helyet a fedett tribünön, a hangulat bensőséges, már-már családi, míg a kanyarból eltűntek a hazai fanok.

 
A kispesti szurkolók már régóta csak idegenben szurkolnak csapatuknak, de ott lelkesek

Attól félni, hogy közéjük akar “fondorlatos ármánnyal” bejutna egy-két zöld-fehér sálba burkolózó “korpa”, az elég fordított gondolkodásra vall. Különösen, mivel ők is távolmaradásukkal tüntetnek már egy ideje a kártyák okán…

Miközben a játék alapvetésként a szurkolókért lenne, az MLSZ azért küzd, hogy fordulónként ne csak 16-20 ezer néző üljön a lelátókon, a “futballszervezők” félelmükben kirekesztenek egy-két száz semleges érdeklődőt, akik pusztán a labdarúgás szeretete, vagy a késő őszi nyár miatt döntenének úgy, hogy nincs jobb program számukra péntek este, mint a Honvéd-Fradi.

Szegény Bozsik Cucu pedig csendesen forog a sírjában, mert ekkora öngólt futballpályán még nem látott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik